Buskerud, Asker og Bærum

Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

contentmap_plugin
Sarpsborg-bedriften iTre AS opplever nå stor interesse rundt massivtre som byggemateriale. Entreprenører står klare til å bygge alt fra studentboliger til lagerbygg, leiligheter og kontorer.

iTre AS er et ganske ungt firma, som har utviklet seg raskt gjennom prosjektutvikling. I dag tar de oppdrag som omfatter alt fra tidlig rådgivning til full prosjekteringsledelse. Tanken er å bruke en byggeteknikk som gikk i glemmeboka etter de mange bybrannene i Norge, nemlig tre i vegger og bærende konstruksjoner. Nå er massivtre, med riktige løsninger, dessuten så brannsikkert at de lokale brannvesener ønsker massivtreet velkommen, og i tillegg er det både miljøvennlig og kostnadseffektivt.

Få begrensninger

- Både entreprenører og byggherrer viste sunn skepsis til å begynne med, men nå snur den ene etter den andre. Vårt første prosjekt var studentboliger på Ås i 2012, og senere har vi utviklet et stort lagerbygg på Øra i Fredrikstad, Europas største massivtreprosjekt i Trondheim og en rekke andre prosjekter. Nå ønsker vi å komme sterkere inn på bolig- og kontorbygg. Det finnes få begrensninger for bruk av massivtre, men vi er pragmatiske og bruker andre byggematerialer der det er ønsket eller nødvendig, sier daglig leder Lars Erik Borge og byggingeniør Espen Grindal.

Fikk du med deg denne?

- Vi gir råd om gode og sikre skyløsninger, sier Geir Dølvik i WLCOM. De benytter Norges sikreste datalagringssenter for sine kunder.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

MYSEN: Mona Mek er spesialist på aluminiumsprofiler. Nå bygges det en kilometerlang støyskjerm i Tønsberg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24