Buskerud, Asker og Bærum

Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

På taket til det nye Storcashbygget i Kobbervikdalen er det montert 30 tonn med solcellepaneler. Fredrikstadselskapet Solcellespesialisten gjorde ferdig jobben på 12 dager.

Anlegget i Kobbervikdalen er det hittil største prosjektet Solcellespesialisten har gjennomført. Det er på 250 kWp (Kilowatt peak), noe som er en betegnelse på solcelleanleggets maksimale ytelse under standard testforhold. I tillegg til panelene har bedriften også levert en batteripakke på 360 kWh som skal lagre overskuddsstrømmen fra produksjonen. Storcash skal bruke nesten alt selv og kun levere minimalt ut på strømnettet.

Kraftig vekst

- Vi leverer et helt nøkkelferdig anlegg frem til vekselretterne. For oss har hele prosjektet en verdi på 2,3 millioner kroner, forteller sivilingeniør og daglig leder i Solcellespesialisten Carl Christian Strømberg. Han startet bedriften i 2005 og drev i mindre omfang frem til 2014.

- Først i 2014 begynte vi å ansette folk, og i dag har vi 10 montører og seks medarbeidere på kontoret. Vi har montert flest anlegg i Norge, og er i dag nummer en eller to i det norske markedet, sier Strømberg. I 2014 omsatte solcellevirksomheten for to millioner kroner. I år vil driften lande på rundt 30 millioner, mens man styrer mot en omsetning på 50 millioner i 2017.

Økende interesse

- Leveranser til Oslo kommune, Hvaler kommune og en rekke bønder har stått for mye av vår vekst det siste året. Vi har levert en lang rekke prosjekter til offentlige nybygg i Oslo. Alle disse må i praksis utstyres med solcellepaneler for å klare passiv- eller plusshus-krav. I tillegg opplever vi hver eneste dag en økende interesse for produktene våre fra entreprenører og huseiere. Vi får faktisk flere forespørsler enn vi rekker å håndtere, sier Strømberg som i tillegg til å lede selskapet reiser rundt på samtlige prosjekter og står for en del av monteringsarbeidet selv.

- Jeg synes fortsatt det er morsomt og er med og monterer kanskje 10 prosent av anleggene selv. I tillegg holder jeg kurs på KUBEN Fagskole i Oslo, også for mange av våre konkurrenter, men det er helt ok. Det er viktig å spre kompetanse og ikke bidra til dårlig PR for bransjen vår, sier Carl Christian Strømberg.

Bedre i kaldt vær

Selv om solforholdene i Norge ikke alltid er de beste er det andre forhold som gjør solceller til en fornuftig investering her til lands. Lav temperatur er nemlig en fordel for effektiviteten.

- Solcellepaneler fungerer dårligere jo varmere det blir. Standard testforhold tilsier en produksjon på 265 w per panel på taket hos Storcash, men det er ved 25 graders celletemperatur. Ved lavere temperaturer øker effektiviteten, sier Strømberg.

Han anslår at gevinsten ligger på 2,5 – 3 ganger investeringen i løpet av levetiden på et slikt anlegg.

 

Fikk du med deg denne?

Bravida på Jessheim er inne i en god periode. Nylig sikret de seg en viktig kontrakt verdt 25 millioner kroner i første byggetrinn.

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

SARPSBORG: Borg BHT bidrar til lavere sykefravær og godt arbeidsmiljø for 260 bedrifter i Østfold-regionen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24