Buskerud, Asker og Bærum

Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

contentmap_plugin
Gym2000 i Vikersund er en heller ukjent virksomhet for de fleste av oss. Det burde det ikke være. De er nemlig landets eneste produsent av treningsapparater, og nylig vant de en større kontrakt med Forsvaret.

Rammeavtalen med Forsvaret gir sammen med generelt stor ordreinngang fire nye arbeidsplasser i produksjonslokalene i Modum kommune. Kontrakten har en tidsramme på minst to og maksimalt fire år og en estimert verdi på 15-30 millioner kroner. Gym2000 vant konkurransen foran store og kjente treningsutstyrsleverandører.

Tester med et smil

- Vi knuste verdens beste produsenter i konkurransen, ikke minst fordi vi produserer funksjonelt og solid utstyr. Da vi ble bedt om å dokumentere soliditeten i anbudsdokumentene, sendte vi ikke apparater til prøve hos Sintef eller lignende laboratorier. Kravet var at benken skulle tåle 300 kilo, så da kontaktet vi en nabo med gravemaskin på tre tonn og parkerte den oppå. Deretter tok vi bilder og la ved dokumentene, ler daglig leder Knut Ole Kopland. Han startet virksomheten hjemme på gården for 25 år siden.

Sveiset siden han var 8

- Jeg er fra nabogården til Bjørndalen, der både Ole-Einar og Dag kommer fra. Jeg konkurrerte også litt med dem i oppveksten, men etter hvert ble det bare styrketrening. Siden jeg var interessert i sveising, og begynte med det i 8-9 årsalderen, ble det til produksjon av eget treningsutstyr. Det første apparatet laget jeg som 16-åring. Nå har jeg 10 ansatte og er den eneste produsenten i landet, sier Kopland.

Lidenskap

Gym2000 importerer også utenlandske treningsapparater, men de som blir produsert i Vikersund, er 100 prosent norskprodusert.

- Vi har en lidenskap for dette og liker å utvikle produkter markedet vil ha. Vi omsetter i dag for 15 millioner kroner, og andelen egenprodusert utstyr er økende. Vi jobber nesten ikke med aktivt salg, men vinner en del anbud både til skoler, treningshaller og lignende. Nå har vi vokst ut av lokalene for fjerde gang, men her vi er nå, har vi plass nok – tror jeg.

Fikk du med deg denne?

SKEDSMOKORSET: Bemanningsselskapet Trias Consulting på Skedsmo vokser som aldri før.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

MYSEN: Mona Mek er spesialist på aluminiumsprofiler. Nå bygges det en kilometerlang støyskjerm i Tønsberg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24