Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

contentmap_plugin
BubbleDeck Norway AS leverer fremtidens miljøvennlige løsning på lettere flatdekker i nybygg. Den siste tiden har selskapet i Høvik tegnet kontrakter om levering til både Deichmanske Bibliotek og det nye Munch-museet i Bjørvika.

– Det siste året har markedet fattet stor interesse for våre produkter, sier daglig leder Harald Rosendahl. Han har jobbet med det danske produktet i Norge siden 2005, men reorganiserte selskap i 2012, med egne ansatte.  Nå har han rettighetene til å produsere patenterte BubbleDeck i alle de skandinaviske landene.

– Markedet har vært med oss den siste tiden, og vi har vært heldige ved at flere rådgivere i byggebransjen har anbefalt våre produkter. I tillegg har jeg et godt utviklet nettverk etter mine 30 år som rådgivende ingeniør i bransjen. Det får vi stor nytte av nå, sier Rosendahl.

Nye kontrakter

BubbleDeck Norway har hovedsakelig produsert og levert sine produkter på bestilling fra andre entreprenører. Nå peker imidlertid utviklingen i en retning der bedriften tar større del av verdikjeden, ved å påta seg oppføring av hele råbygg. Nylig vant de to kontrakter på råbygg til boligprosjekter verdt 40 millioner kroner.

– Vi har funnet oss en samarbeidspartner på Maura som blir vår underleverandør av betong i slike tilfeller. Det blir neppe aktuelt for oss å kjøpe opp slik kompetanse eller etablere egen betongavdeling. Vi vil foreløpig holde oss til produksjon av BubbleDeck-elementene.

Miljøvennlig og fleksibelt

Harald Rosendahl understreker at ikke alle prosjekter egner seg for bruk av BubbleDeck-elementer, og at de får flere forespørsler enn de kan levere til.

– Vi går gjennom alle prosjekter på forhånd og gjør en vurdering av hva som lønner seg og egner seg best. Våre produkter er miljøvennlige og gir stor grad av fleksibilitet. De er best egnet der det legges vekt på slike egenskaper, sier Rosendahl.

Hans selskap leverer til bygg over hele landet. For eksempel er Nordlyskatedralen i Lata og bussterminalen i Tromsø bygd med BubbleDeck.

Større frihet

BubbleDeck er et dekke som oppfører seg som et vanlig flatdekke som spenner i to retninger. Som det fremgår av bildet er det lagt inn plastkuler i predefinerte armeringsnett, som blir montert sammen og deretter fylt med betong på byggeplassen. Elementene leveres i størrelser helt opp til 30 kvadratmeter og tillater at det ikke brukes underliggende bjelker. Det gir større frihet med arkitektoniske uttrykk, søyleplasseringer og spennvidder.

- Vi produserer elementene ved fire fabrikker i Norge i Buskerud, Telemark, Rogaland og Kabelvåg. I produksjonen blir det benyttet resirkulert plastmateriale (PE), som kan resirkuleres i neste omgang igjen.

Les Buskerud

De fem nyeste

FREDRIKSTAD: Vil du bo landlig, men sentralt er en av de nye leilighetene på Treskjæråsen på Kråkerøy i Fredrikstad Kommune noe for deg.

Les mer

Fikk du med deg denne?

MOSS: Mercedes-Benz selger flere tunge kjøretøyer i Østfold enn noen gang. Derfor ble de kåret til Årets Forhandler 2016.

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

FREDRIKSTAD: Vil du bo landlig, men sentralt er en av de nye leilighetene på Treskjæråsen på Kråkerøy i Fredrikstad Kommune noe for deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24