Buskerud, Asker og Bærum

Næringsliv i Buskerud: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Buskerud, Asker og Bærum:

contentmap_plugin
Drammen-selskapet Alento AS er godt i gang med byggingen av det 16 000 kvadratmeter store sentrallager i Lier for grossisten Cater Storkjøkken.

Det nye sentrallageret på Liertoppen utenfor Drammen skal leies ut til husholdningsgrossisten Cater Storkjøkken som i dag har hovedkontor i Mjøndalen. Alento skal selv flytte inn i de nye lokalene, og totalt dreier det seg om over 120 arbeidsplasser hvorav 70 tilhører Cater. I tillegg vil Alento ha 100 arbeidere i sving på tomten i løpet av byggeperioden som varer fram til ferdigstillelse høsten 2017, skriver Byggeindustriens nettside, bygg.no.

Bedre løsninger

Alento har hatt en formidabel utvikling siden starten for drøyt tre år siden. Fra en omsetning i startåret på 55 millioner kroner, har de gått via 152 millioner i 2015 til prognosert 270 millioner i 2016. I tillegg til høy omsetning har de også en god fortjeneste.

– Vi har høy hitrate på våre anbud, men vinner på mer enn bare pris. Nøkkelpersonene i Alento har bred kompetanse fra andre entreprenører og kjenner markedet godt. Årsaken til at vi lykkes ligger både i dette og at vi ofte finner bedre løsninger enn våre konkurrenter, sier daglig leder Kristian Lindland.

Bred kompetanse

Alento har ingen egne håndverkere, men leier inn de underentreprenørene de har behov for til enhver tid. Siden de kjenner markedet godt har de knyttet avtaler med faste samarbeidspartnere som de vet leverer kvalitet.

– Vi har kompetanse på alle typer bygg, men har flest boligprosjekter i dag. Tidligere har vi levert gjenvinningsstasjoner til RfD og større næringsbygg i regionen. Vi har fortsatt fulle ordrebøker og vinner stadig store kontrakter, sier Lindland.

Nok å gjøre

Alento har mer enn 25 ansatte fordelt på prosjektledere, produksjonsledere, anleggsledere og kontorledere. Parallelt med Cater-bygget på Liertoppen bygger de for tiden det nye Visma-bygget i Tønsberg og overleverte nylig det nye Storcash stormarked i Kobbervikdalen utenfor Drammen. De har også inngått kontrakt om byggetrinn tre av Stadionkvartalet i Mjøndalen, samt et par andre større boligprosjekter. 

– Ja, vi har hatt en sterk vekst siden oppstart, men det har vært en kontrollert vekst. Vi har fortsatt ambisjoner om å vokse, men ikke mer enn at vi fortsatt skal være en lokal og solid entreprenør forankret i Drammensområdet, sier daglig leder Kristian Lindland i en pressemelding.

Han er fornøyd med at Alento blir valgt til store og profilerte prosjekter.

– Cater er et stort og spennende oppdrag med en del tekniske utfordringer. Bare fryselageret er på 2 200 kvadratmeter i ti meters høyde. Det er med andre ord mange kubikkmeter luft som skal kjøles ned til minus 20 grader. I tillegg skal vi også bygge en ny og større rundkjøring like ved bygget på Liertoppen, sier Lindland til bygg.no.

Stor sammenslutning

Bygget på Gjellbekk Industriområde vil inneholde optimal planløsning for matvarer til storhusholdningskunder. 10 000 kvadratmeter skal brukes til fryselager, kjølelager og tørrvarelager. I tillegg er det 3 000 kvadratmeter med kontorlokaler, samt en parkeringskjeller. 

Cater Storkjøkken er en sammenslutning av de tre tidligere matvaregrossistene Bjørnulfs Engros AS i Mjøndalen, Bjørn Kristiansen AS i Kongsvinger og Østfoldfrukt Mysen AS i Mysen. Omsetningen 2016 passerte 500 millioner kroner. 

Effektiv logistikk

Cater Storkjøkken leverer matvarer til kantiner, restauranter, fastfood, hoteller og institusjoner i Buskerud, Nordre Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland. Cater er et selskap i sterk vekst, og var i sterkt behov av mer plass. De nye lokalene på Liertoppen er ment å bidra til enklere og mer effektiv logistikk og distribusjon til hele Østlandsområdet.

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: Ikke alle aktører i bemanningsbransjen tar lovverket like alvorlig. For Randstad er dette imidlertid en rettesnor som aldri blir fraveket.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

Siste fra Østfold og Follo

MYSEN: Mona Mek er spesialist på aluminiumsprofiler. Nå bygges det en kilometerlang støyskjerm i Tønsberg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24