Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Det foreligger store planer for lokalene etter TrioVing i Moss. I dag står 15.000m2 lokaler tomme, men neste sommer vil minst 4-5.000m2 være fylt opp av ulike aktører innenfor et bredt helsefelt. Daglig leder av Helseparken, Finn Grønseth, forteller at prosjektet har kommet godt i gang.

-Det er tegnet intensjonsavtaler med mer enn 20 ulike helseaktører, fra tannleger, til plastikkirurg, fysikalske klinikker, kardiolog, ulike aktører innen velvære, psykologer og mange flere. En egen idrettsbarnehage er prosjektert og venter bare på en kommunal godkjenning for å komme i gang. Målet er at flesteparten av disse skal flytte inn og åpne sin virksomhet neste sommer.

Omsorgsboliger

Det drøftes med Moss kommune om mulighetene for å bygge omsorgsboliger, boliger for mennesker med demens og målet er i tillegg å etablere et Hospice for alvorlig syke og døende mennesker. -Vi jobber kontinuerlig med å fylle hele senteret. Det unike med Lilleeng Helsepark er det store mangfoldet av alle ulike profesjoner som vil flytte inn. Vi ser at dette blir et flerfaglig senter, det som i tillegg er spennende er å se muligheten også for tverrfaglig virksomhet, forteller Grønseth.

-De som flytter inn vil komme til et senter med mye folk, kommunikasjonsmessig helt perfekt, med gratis parkering og bussruter til alle verdens hjørner rett utenfor døra. Og de vil komme til et senter hvor de fleste helsetjenester er å finne og derigjennom muligheten til å samarbeide om best mulig pasientbehandling. Vi tenker også at parken skal kunne bli et sted for faglig foredrag, kurs og møter. Og hvis utdanning og forskning vil se muligheten, kan det også bli et senter for innovasjon, forskning og utvikling, sier Finn Grønseth.

Badeland

-Akkurat i disse dager arbeider vi med planer om å realisere et mulig badeland og Moss sitt første og flotteste kurs- og konferansehotell.

Men Helseparken har betydelig arealer og er på jakt etter andre som vil være med.

-Ulike poliklinikker, allmennleger, legesenter for barn, senter for kroniske sykdommer er miljøer vi mangler, for å nevne noen. Men viktig å understreke, vi har plass til alle, sier Grønseth.

På området vil det ellers bli bygget boliger, Rosenvinge Boligpark, med cirka 250 boliger kan bli en realitet. Det innebærer at mer enn 500 mennesker vil bo i helseparkens grønne park og det alene vil være et godt driftsgrunnlag for mye av helseaktivitetene.

Fornyer bydelen

Helseparken nøyer seg ikke med dette. En egen kontor- og næringspark på cirka 30.000 m2 er prosjektert inn på området.

-Det vi gjør på cirka 110 mål er en fornyelse av bydelen Høyden i Moss. Vi vil skape et godt sted å bo, et best sted for å bedre helsen og et hyggelig sted for å nyte velværetjenester, noe godt å spise eller bare et vakkert sted å slappe av avslutter Finn Grønseth.

-Ikke bare for mosseregionen, men for hele Østfold og langt ut over det, avslutter daglig leder Finn Grønseth.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Deltagruppen får langt flere ut i jobb og ønsker enda større bredde i partnerporteføljen.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24