Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

- 2015 ser bra ut. Da er vi i full gang med første byggetrinn på vårt nye boligprosjekt i Skiptvet, sier daglig leder Jan Erik Solbrekke i Solbrekke Bygg AS.

Byggefirmaet i Skiptvet ble startet i 1994 og har hatt jevn fremgang hele tiden. I løpet av de første 20 leveårene har de levert en rekke prosjekter lokalt i Indre Østfold. Og de lever etter samme regel som en kjent dagligvarekjede; det enkle er ofte det beste.

Kvalitet og service

- Det har egentlig blitt varemerket vårt, sammen med det faktum at vi bare har norsktalende håndverkere. Det er ikke så mange av våre konkurrenter som har det i dag, selv om vi vet at våre kunder setter pris på det. Det har noe med sikkerhet på byggeplassen å gjøre. Kommunikasjon kan være avgjørende for å unngå ulykker eller en feilinstallasjon for eksempel, sier Jan Solbrekke. Han legger til at kostnadene ved å drive på denne måten kan være noe høyere.

- Men det passer med vårt ønske om å opprettholde god kvalitet og god service overfor våre kunder, sier Solbrekke. Han var bare 22 år da han startet egen virksomhet.

Nytt forretningsbygg?

- Jeg hadde tatt fagbrev bare ett år tidligere og har lært utrolig mye på de 20 åra som har gått. Det er ikke bare enkelt å slå seg fram i en konkurranseutsatt bransje som dette. Men vi har klart oss bra, og nå har vi i tillegg vokst ut av lokalene våre. Derfor har vi kjøpt en tomt på næringsområdet i Skiptvet og har så vidt begynt å planlegge et forretningsbygg for fremtidens utvikling. Men å eie forretningsbygg har flere sider, og vi ønsker å være helt sikre før vi setter i gang, sier Solbrekk.

Det svinger fort

Helt sikker er han imidlertid på at det er riktig å satse på boligbygging i Skiptvet. I Sarpsborg, bare en halvtimes kjøretur unna er det nye fylkessykehuset under bygging, og flere tusen ansatte skal etter hvert ha et sted å bo.

- Vi har hatt den utviklingen i tankene når vi har prosjektert 25 nye eneboligtun, noe som er en stor utbygging i Skiptvet. Vi skal støpe de første platene allerede i november, mens vi regner med å være i gang med å reise de første boligene etter nyttår. Dette prosjektet gjør at vi er optimistiske med tanke på 2015, men lenger frem enn det er det vanskelig gå se. Det svinger fort i vår bransje, sier Jan Solbrekke.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Ustekveikja Energi har utviklet en ny Energiplan, der du kan spare helt opp til 60 prosent på strømforbruket.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24