Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Stil Tekstilservice i Ski har levert matter til næringslivet siden tidlig på 70-tallet. Nå feirer familiebedriften 65 år.

Trolig har du sett de grå varebilene med den lett gjenkjennelige logoen på siden besøke nabolaget eller din egen bedrift. Stil har en markedsandel på 25-30 prosent på Østlandet, og betjener over 5 000 kunder med rene og effektive matter til inngangspartier kontinuerlig.

Vokste raskt

Matter er egentlig et ganske «nytt» produkt for den tradisjonsrike bedriften. Virksomheten startet nemlig som Stil Renseri allerede 1949, da med vask av arbeidstøy.

- Det var vår bestefar Kaare Grytnes som startet det hele, forteller tredje generasjons bedriftsleder Merete Hagen.  Hun tok plass i lederstolen i 2013 og er stolt av bedriftens historie.

- Vi startet i det små, og nå er vi 68 ansatte, hvorav 30 i produksjonen og 25 sjåfører som er ute på veiene hver eneste dag over store deler av Østlandet. De bytter matter hos alle våre kunder etter en abonnementsløsning, der virksomhetene abonnerer på våre matter med en avtalt byttefrekvens avhengig av bruksområde og behov. Deretter trenger ikke kunden tenke på noe, sier driftssjef Mads Clausen. Han er Merete Hagens fetter og har således samme gründer-bestefar.

Moderne miljøbedrift

Da Kaare Grytnes startet med matter til næringslivet på 70-tallet var det noe helt nytt i Norge. Denne delen av Stil vokste raskt til å bli et hovedprodukt med en driftsandel på 60-70 prosent av omsetningen i dag. Resten av virksomheten dreier seg om vask av arbeidstøy og utleie og vask av mopper.

- I dag er det ganske mange konkurrenter på banen, men vi har hele tiden valgt å følge med i tiden, investere når det trengs og dermed vokse til det største enkeltstående vaskeriet på mattevask i hele landet. Vi investerte nylig 12 millioner kroner i nytt vaskeanlegg, og ble allerede i 2009 en svanemerket miljøbedrift. Vi vasker 13 tonn tekstiler hver dag, og da er det viktig å ha oppdaterte maskiner med tanke på både utslipp og energibruk, forteller Clausen.

20 000 matter ute

Matter med egen logo tar stadig større del av markedet. Mange ser markedsføringsverdien i å ønske velkommen med egen logo.

Mattene Stil Tekstilservice leverer er produsert i Belgia og er stadig gjenstand for produktutvikling. I dag kan en matte holde i 5 til 7 år avhengig av bruk, og Norge er et av landene der bruk av matter er mest populært.

- Ikke så oppsiktsvekkende med de årstidene vi har, sier driftssjef Mads Clausen. Selv med 20 000 matter ute i markedet til enhver tid holder han og Stil oversikt over hvor de er og når de skal skiftes ut.

- Det er snakk om å bruke den teknologien som finnes i dag for å styre logistikken. Vi har valgt å investere i datasystemer, noe som hjelper oss til å vokse og være den til enhver tid mest moderne leverandøren.

Arbeidstøy og mopper

Ved siden av matter er vask av arbeidstøy en stor virksomhet ved vaskeriet i Ski.

- Vi har et spesielt forhold til dette, da det var slik bedriften startet. Vask vil fortsatt være et satsingsområde, selv om mattedelen vokser mest. Vi vasker hovedsakelig andres arbeidstøy, men vi leier også ut på samme måte som med mattene, sier Clausen.

Mange rengjøringsbyråer bruker Stil til moppevask, en virksomhet som også har økt mye de siste årene.

- I 2006 vasket vi 1,5 millioner mopper, mens vi i år kommer opp i 4 millioner og vi vil nok øke ytterligere da vi får stadig flere rengjøringsbyråer som kunder, sier daglig leder Merete Hagen.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Atea AS i Fredrikstad har flyttet til Værstetorvet. Her har de utviklet lokaler som skal være en møteplass for samhandling og godt samarbeid.

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKSJON
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALG
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES BLADENE
issuu.com/b2b24