Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Family Sports Club i Mysen og Askim har avtaler om trening med en rekke bedrifter. Stadig flere ser nemlig at ansatte som trener holder seg friskere og har færre sykefraværsdager.

Når vi besøker treningssenteret i Mysen er ansatte i Eidsberg Sparebank i full gang med funksjonell styrketrening på morgenkvisten. Under kyndig veiledning av Nina Kjoshagen legger de igjen noen liter svette én morgen per uke. I tillegg benytter flere av dem seg av arbeidsgiverens tilbud om sponset egentrening.

Sponset avtale

– Alle har behov for å holde seg i aktivitet, uavhengig av alder. En avtale med arbeidsgiveren er en fin måte å komme i gang på. Vi har systemer som ivaretar delvis betaling fra arbeidsgiver og delvis egenbetaling. Med vårt gullkort kan man dessuten trene i et hvilket som helst av våre sentra, fra tidlig morgen til sen kveld. En sponset avtale innebærer dessuten at kunden må betale en større egenandel for avtalen jo færre ganger den blir brukt. Det innebærer et lite, men positivt press til å komme seg på trening, sier innehaver av Family Sports Club Mysen, Nina Kjoshagen.

Fravær koster flesk

Dårlig fysisk form har ofte direkte sammenheng med høyt sykefravær. En rekke arbeidsplasser har opplevd positive resultater etter at organisert trening for ansatte er innført. Ifølge Sintef og NHO kostet hver eneste fraværsdag norske bedrifter 2 600 kroner i snitt i 2014. Med en slik kostnad skal ikke fraværet reduseres mye før det blir lønnsomt å sponse treningstimer.

– Hos oss kan vi vise til Eidsberg kommune som reduserte fraværet ved at ansatte trente jevnlig. Trening i gruppe gir også et bedre samhold blant kolleger som deltar, noe som igjen gjør arbeidsplassen triveligere. Folk som trener er i bedre humør og gjør en bedre jobb, sier Kjoshagen.

Senteret for alle

Som Family Sports Club fokuserer de på å være det folkelige alternativet. Her kan alle trene.

– Vi har toppidrettsutøvere her, men også mange over 60, og til og med over 70 år, som trener jevnlig og trives sammen med yngre. Alle som kommer har en interesse av å bevege seg og det skaper samhold og trivsel. Vi skal levere god service, kompetanse og oppfølging, noe vi fokuserer på overfor hver enkelt, sier innehaver av Family Sports Club i Askim, Øystein Fundingsrud.

 

Ønsker kontakt med bedrifter som vil ha lavere fravær

Treningssentrene i Mysen og Askim ønsker å komme i kontakt med bedrifter eller virksomheter som ønsker å være med på et prosjekt som involverer trening med ansatte. Fokus skal være livsstilsendring og lavere fravær.

– Vi kunne tenke oss en gruppe som blir veid og testet, så gi råd om kosthold, gjennomføre en tids trening for så å måle resultatene igjen. Det vil ikke være gratis, men både ansatte og arbeidsgiver vil trolig ha mye igjen for dette.

De som er interessert kan ta kontakt med enten Nina Kjoshagen i Mysen (69 89 09 57) eller Øystein Fundingsrud i Askim (69 88 38 33).

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: I januar startet salget av leiligheter i DNB-gården. HP Hovelsen påbegynner ett av sine største prosjekter av denne typen.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24