Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Mange har kalt marinaen ved Skjæløy Slipp for Oslofjordens flotteste anlegg, men eierne tar ikke det som en hvilepute.

Båtbutikken er kraftig utvidet og snart åpner den helt nye Kystkroa Skjæløy med alle rettigheter.

Skjæløy Slipp ligger idyllisk til på Manstad utenfor Fredrikstad. Marinaen er godt beskyttet fra hard sjø ute i fjorden, og de som har båt på en av de 450 plassene har tilgang til alle fasiliteter, inkludert det som kan være bransjens beste service! Fra i vår får de enda flere tilbud, ikke minst den nye kystkroa som blir liggende i 1. etasje, praktfullt ut mot vannet.

Lokale råvarer

– Dette er et resultat av pågang både fra båtfolket, men også fra fastboende som ønsket seg en restaurant hos oss. Vi håper på å åpne rundt påske, og har allerede menyen klar. Vi håper å åpne rundt påske, og menyen består av enkle, tradisjonelle retter med fokus på lokale råvarer som naturlig hører hjemme i en kystkro. I tillegg kan våre gjester ta seg en øl, nippe til et glass vin eller til og med ta seg en ankerdram. Vi har alle rettigheter, sier daglig leder i Skjæløy Slipp AS Dag Lillestrand. Han har vært med i selskapet helt siden starten i 2004, men det er først de tre siste årene virksomheten har tatt av. Nå er de spesialisert på litt større seilbåter fra 35 til 45 fot, men har også en rekke andre båttyper i marinaen.

Alle fasiliteter

– Vi har utviklet et av Oslofjordens mest sentrale havneanlegg. Skjæløy er kanskje ikke så kjent som andre kyststeder i området, men dette er et flott utgangspunkt for helgeturer med båt. Eller hvorfor ikke som besøksmål? Vi har mellom 40 og 50 gjesteplasser med strøm, vann, trådløst nett, dusj og alt som hører med til et moderne båtliv. Nå har vi i nærheten av et komplett anlegg, men det er fortsatt mulig å utvikle videre, blant annet med næringsbygg og flere båtplasser et annet sted på øya, sier Lillestrand.

Mange tilbud

Skjæløy Slipp har nylig bygd de første sjøbodene i marinaen. Mange båteiere ønsker et fast sted å lagre puter eller å bare ha som oppholdssted, og i år er det satt opp enda noen flere.

I sommer vil det bli mer liv enn noen gang på Skjæløy med åpning av Kystkroa, bryggefestival i midten av august og starten på Seapolot2star fra Skjæløy 18. juni, noe som skaper blest om stedet.

– Da kommer både seilmagasiner og tv-stasjoner, noe som skaper litt liv om sommeren. Det trives vi med, sier Dag Lillestrand.

Fikk du med deg denne?

I 1869 åpnet optiker L. Eriksen virksomheten sin i Drammen for første gang.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24