Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Mange har hørt om Askim & Mysen Rør AS, men visste du at de er størst i både Østfold og Akershus? Det er lite kjent at bedriften sysselsetter 127 personer og omsetter for 250 millioner kroner.

Daglig leder Tollef Berger smiler når han forteller om bedriften. Han har vært med siden 1982, da han kom inn som læregutt i forløperen Wilhelm Bjørnstads rørleggerbedrift og tjente drøyt 17 kroner i timen. Nå er han selskapets hovedaksjonær. Han tror ikke engang lokalbefolkningen vet særlig mye om rørleggerbedriften med 111 år gamle aner.

Utvidet nærområdet

- De kjenner selvfølgelig til butikken som ligger sentralt ved Obs! på Slitu, men de fleste er nok ikke klar over vår størrelse og hvilken posisjon vi har i markedet. Vi har ikke vært mye i media, men har vokst kraftig siden midten på 90-tallet. Vi valgte å utvide markedet vårt til å omfatte også Akershus og Oslo. Nå er vi engasjert i en rekke større og mindre prosjekter på hele østsiden av Oslofjorden, mellom svenskegrensen og Gardermoen.

Bedriften er nødt til å holde seg med eget lager, da det ikke finnes rørgrossister i fylkets indre deler.

- Det positive er at alle kan komme til oss og finne det de trenger. Vi har et meget velfylt lager, sier butikkansvarlig Roar Foss.

Nok å gjøre

Dagens Askim & Mysen Rør har røtter tilbake i 1987, da Tollef Berger startet rørleggerforretningen Bjørnstad & Berger AS på Ørje. Berger var eneste ansatt frem til 1990, men utvidet til fire ansatte og etablerte butikk på Ørje. I 1993 overtok han restene av rørleggerbedriften Wilhelm Bjørnstad AS i Askim, som hadde drevet siden 1904. Nå er hele virksomheten flyttet til Slitu og har utviklet seg til en storaktør innenfor industri, næringsbygg, sprinkleranlegg, varme, ventilasjon og service både på privat- og proffmarkedet. Og mens enkelte av konkurrentene sliter, har Askim & Mysen Rør nok å henge fingrene i. I fjor gjennomførte de blant annet hele 5 000 serviceoppdrag.

Former egne medarbeidere

-  Vi har alltid satset på kompetanse og er en stabil arbeidsplass. Vi ansetter lokale håndverkere og utvikler egne medarbeidere gjennom lærlingordningen. Vi prøve til enhver tid å ha 10 lærlinger i bedriften. Vi følger dem opp og kan forme våre nye medarbeidere så de passer inn i vår bedriftskultur. Det er viktig med kontinuitet, sier Roar Foss.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: PoliNor Tjenester AS i Sarpsborg har i tre år levert tolketjenester og vært et bindeledd mellom polske arbeidstakere og norske arbeidsgivere. Oppdragene blir stadig flere.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24