Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
GlassTeam AS i Fredrikstad bestemte seg for å flytte hele virksomheten fra Øra til Sellebakk på østsiden av byen. 80 lastebillass senere er de på plass i lekre, tidsriktige lokaler.

Det er ikke bare å rydde pulten når man skal flytte en bedrift med rundt 90 ansatte. Med maskiner, utstyr og varelager. Det er krevende å planlegge og krevende å gjennomføre. Heldigvis har daglig leder Svein Mathisen en meget positiv gjeng med ansatte.

Våre egne produkter i bruk

- Vi brukte 14 dager på hele flytteprosessen, inkludert påskeuka, og alle ansatte bidro. Etterpå har vi fått bare positive tilbakemeldinger, sier Mathisen og viser rundt i de helrenoverte lokalene. Her er det benyttet lyse farger og selvfølgelig mye glass, både i skillevegger, dører og rekkverk. Hele administrasjonsdelen er et eneste stort show-rom, der kundene kan se produktene i praktisk bruk.

Effektiv drift

- En av de største fordelene med nye lokaler er at vi har kunnet plassere kontorfunksjoner i riktig forhold til hverandre. På Øra måtte vi ut og inn av bygget for å kommunisere, da kontormiljøet var delt i tre ulike avdelinger. I tillegg er logistikken i produksjonen forbedret. Samlet gjør dette driften mer effektiv. Lokalene er tilnærmet perfekte for oss, sier avdelingsleder for glassmestervirksomheten i Østfold og Follo, Heidie Strømnes.

Investeringer

I etterkant av flytteoperasjonen opplever GlassTeam kraftig pågang etter deres produkter og løsninger. Det har ført til at de nå søker etter nye medarbeidere, både innenfor prosjektsalg og montasje. Nylig ansatte de også en logistikkansvarlig. Men plassproblemer vil de neppe få av den grunn.

- I produksjonen kan vi utvide og dermed øke omsetningen om det skulle bli nødvendig, og kontorarealer har vi nok av. I tillegg har vi innredet kurslokaler og fellesrom med høy standard. Vi har også investert i et nytt, helautomatisk bearbeidelsessenter som både kapper og bearbeider våre profiler. Dette vil gjøre våre produkter enda mer presise og enkle å montere med lås og beslag, for eksempel, sier Mathisen.

Lang erfaring

Selskapet GlassTeam AS er bare ett drøyt år gammelt, men kompetansen og erfaringen strekker seg mye lenger tilbake enn det. Bakgrunnen for selskapet er at fem lokale personer overtok fasadeentreprenør og glassmesterdelen av Saint Gobain Bøckmann i Fredrikstad 1. januar 2014. Siden da har pilen pekt oppover for GlassTeam AS, mens franskeide Saint Gobain har redusert sin virksomhet på Øra.

- Nå sier vår visjon at vi skal være en kvalitetsbevisst og høyt preferert leverandør av glass- og aluminiumsprodukter, både til bygninger og interiør, samt ivareta et trygt miljø for ansatte og omgivelser. I våre nye lokaler blir det enda lettere å leve opp til det, sier Svein Mathisen.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Regnskapsbyrået Financial Services i Moss har lyst til å tråkke noen nye stier og har en plan for hvordan de skal vokse.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NANNESTAD: – En naturlig konsekvens av at vi ble en del av selskapet for snart ett år siden, sier daglig leder Alfred Bakken.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24