Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Både butikker, restauranter og privatpersoner er faste kunder hos Runar Sørli i Skjeberg. Han har etablert egne merkenavn og nekter å sitte fast i gårsdagens driftsform.

For mange er Sørli for lengst en kjendis og har deltatt i alt fra Toppen Bechs programmer, via Norge Rundt til diverse omtaler i andre medier. 1. juni fikk han besøk av Landbruksdepartementet med statsråd Sylvi Listhaug i spissen. Sørli er ingen absolutt tilhenger av regjeringens landbrukspolitikk, men innser at Listhaug har grepet tak i enkelte sider ved landbruket som tåler å endres.

- Problemet med norsk landbruk er jo A-4-produksjonen og at alt for mange bønder driver som de har gjort i alle år. Verden endres, og også vi bønder må følge med og utvikle driften, sier han.

Produserer 7 000 egg

Fra et fantastisk selvbygd og selvlaftet våningshus på Sørli Gård i Sarpsborg styrer han det som har vokst fra en liten gård til en stor matprodusent. I dag har han hånd om 10 gårder, har nærmere 190 storfe, inklusive 70 melkeproduserende kuer, og 7 500 høner. I tillegg dyrker han korn, forgress og frø på de egne og leide jordene.

- Eggproduksjon har jeg drevet med lengst, da jeg bygde hønsehuset i 2003. Det er satt opp med tanke på økologisk produksjon, og i dag produserer vi cirka 7 000 egg daglig. Vi leverer til butikker og restauranter, i tillegg til at vi har selvbetjente døgnåpen butikk på gården, sier Sørli.

Åpner gårdsbutikk?

Sørli Gård har en tiltalende nettside der alle kan bestille de varene som til enhver tid selges fra gården. For eksempel kan man bestille 1/8 ku og få den levert ferdig mørnet.

- Vi tar løpende bestillinger og slakter kua når vi har fått inn 6-7. Deretter tar det fire uker før varene kan hentes på gården. Hver åttedel veier cirka 30 kilo, sier Sørli. Han har planer om å utvikle gården ytterligere.

- Det er gårdsbutikk som står øverst på lista nå. Det er stor interesse for å kjøpe matvarer direkte fra gård, og den blir neppe mindre med årene.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

I 1991 fikk han MS, men ignorerte sykdommen og gjorde isteden kjempesuksess med Firesafe.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24