Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

De første byggeklare tomtene på byggetrinn 2 i Enebakk Næringspark er om få uker byggeklare. Salgssjef Mats Berger forteller at interessen er stor.

I disse dager jobbes det hektisk på det 40 mål store byggetrinn 2 av Enebakk Næringspark.

– Seint i høst vil det være byggeklare tomter. Det betyr at de som har det travelt med å bygge kan være på plass her allerede til våren. Vi har allerede solgt tre tomter, og har stadig befaringer med interessenter, sier Mats Berger, salgssjef i Enebakk Næringspark AS, som står bak prosjektet.

Byggetrinn 1 sto ferdig for et par år siden, og det foreligger også planer om byggetrinn 3 og 4. Men først skal altså trinn 2 gjøres ferdig og selges.

– Vi har store forventninger, for området er svært sentralt. Det er kun 17 minutters biltur til Ryen, og vi håper også på en effekt av den gigantiske boligutbyggingen på Gjersrud-Stensrud.

Berger forteller at det så langt er skrevet tre kontrakter om tomter på byggetrinn 2.

– Vi kunne skrevet flere, men ønsker virksomheter som passer til hverandre og som på den måten skaper en synergi. Et lite pukkverk ønsket å etablere seg her, men vi er redd virksomheten med støy og støv kan skape konflikter med de andre som kjøper tomter. En bra sammensetning er viktig, og foreløpig ser det ut til at det kan bli en del håndverks- og bil- og transportrelaterte bedrifter som ønsker seg hit.

Salgssjefen skryter også av Enebakk kommune.

– De viser at de er svært opptatt av å legge til rette for næringsvirksomhet. Blant annet har de gitt lov til at alle som etablerer seg her kan ha utsalg på inntil 500 kvadratmeter. Det kan for eksempel håndverksbedrifter ha stor nytte av.

Det er også store planer når Enebakk Næringspark AS om ikke så veldig lenge skal i gang med neste byggetrinn.

– Lengst i sør på industriområdet har vi fått regulert et område til overnatting. Her er det planer om et stort pendlerhotell. Med tanke på den gigantiske jernbaneutbyggingen som er i gang i Follo samt mange andre store prosjekter så er det et stort behov for overnatting for anleggsarbeidere.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: Rørcompaniet AS i Sarpsborg vinner stadig store anbud i skarp konkurranse med andre tekniske entreprenører.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24