Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Sier du fargehandel i Fredrikstad svarer folk ofte Kjøstelsen – eller omvendt. Den tradisjonsrike bedriften leverer alt fra gode interiørråd til ferdig malte eller tapetserte vegger.

Hans Kjøstelsen Farvehandel AS har solgt maling, tapeter, gulvbelegg og alt det en fargehandel skal selge helt siden den spede starten i en bakgård i Fredrikstad sentrum i 1950. Hans Kristian, som nå er daglig leder, er tredje generasjon Kjøstelsen i eierstolen og han satser offensivt mot fremtiden, selv om mange av hans konkurrenter har enten solgt eller lagt inn årene.

Profesjonelle malere

- Vi har hatt stabil drift i 10 år og omsetter for 27-28 millioner kroner i året. Helt frem til 2012 var vi en «vanlig» fargehandel, men da ble vi også med på etableringen av Malerfirma Hans Kjøstelsen AS. Det betyr at vi ikke bare selger varene, men også utfører arbeidet på en profesjonell måte. Det er fire ansatte i firmaet, men i høysesongen må vi hente inn ytterligere mannskap. I sommer var vi faktisk åtte personer på jobb, sier Hans Kristian Kjøstelsen.

Fulgte etter kundene

Fargerike Kjøstelsen som butikken heter i dag hadde sitt tilhold i sentrum helt frem til 1989 da de flyttet butikken ut til sitt eget lager i Floaveien. Etter det økte besøket.

- Det var slutt på at folk kunne bære med seg et tilitersspann maling ut i bilen. Her kan de kjøre helt til døra og det er plass nok til de fleste. Det hadde mange kunder allerede oppdaget, og vi valgte å følge etter med butikken, sier Kjøstelsen.

I dag har bedriften flest private kunder, men tidligere var faktisk 75 prosent av kundene industri- eller håndverkskunder.

- Tidene endrer seg, men vi har fortsatt en del lokal industri på kundelisten, slik som Unger Fabrikker og Kronos Titan. Vi har måttet omstille oss og jobber nå mye mot byggmestere. Vi liker de litt mindre jobbene, gjerne i bolighus. Der kommer våre fagfolk til sin rett.

Får hele pakka

Nylig startet en ny sesong med «Tid for hjem» på tv, og slike hendelser må Kjøstelsen være godt forberedt på.

- Det blir alltid mer å gjøre når interiørprogrammene går på tv. Mange lar seg påvirke av nye løsninger. Ofte ringer de oss og sier at de ønsker noe lignende. Da gir vi så gode råd vi bare kan og kommer i samarbeid med kunden frem til gode resultater. Vi selger farge, uten hensyn til merkevare eller produsent, noe som gir større frihet. Når kunden så bruker våre egne håndverkere kan de føle seg trygge på at jobben blir gjort i samsvar med planen, sier Hans Kristian Kjøstelsen.

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

SARPSBORG: I 2009 startet Zystm på Grålum. Bedriften er spesialisert på laboratorieinnredning og spesialinnredning til sykehus og helseinstitusjoner.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24