Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Mannskapet hos Sentrum Data i Rakkestad ser ikke på klokka når de skal finne løsninger for kundene. Det hjelper å være «litt nerd» og glad i mennesker, når man jobber i IT- og databransjen.

Sentrum Data har beholdt mange av kundene de startet opp med i 2002.

– Det vi gjør, og det vi står for hver eneste dag, gjør at folk kommer tilbake hit, forteller daglig leder Tom Arild Heier.

Sammen med Trond Erik Jahren og André Jensen driver han firmaet midt i smørøyet på industriområdet i Rakkestad.

–Vi flyttet hit for litt over et år siden, og befinner oss blant mange bedrifter. Vi har små og mellomstore bedrifter som våre kunder, og også mange privatkunder å ta vare på, sier Heier.

Butikk, verksted og vedlikehold

Hovedtyngden av kundene er fra egen kommune og Østfold generelt.

– Sentrum Data installerer og vedlikeholder det meste av IKT-relatert utstyr, og fungerer ofte som bedriftens IT-avdeling.  Vi bygger nettverk, mobile løsninger og tar datasikkerhet på alvor. Vi er alene om å kunne tilby butikk, verksted og vedlikehold innenfor vår bransje i Rakkestad, sier Heier.

Ligge i forkant

Sentrum Data har driftsavtale med rundt 35 bedrifter, og foruten å holde bedriftenes tekniske utstyr oppgradert, ligger det i avtalene at kundene har prioritet.

– Det er viktig å ligge i forkant av mulige problemer. Fjernstyring av kundenes maskiner er en god løsning. Det har vært en skikkelig «hit» å kunne tilby kundene innlogging for fjernhjelp på vår nettside. Det blir mindre kostnader for kundene på den måten og mye mindre reising for oss, sier Heier.

Kontor i lommen

Håndverkere, legekontorer, regnskapskontorer, produksjonsbedrifter og andre bedrifter er blant kundene.

– I dag har mange håndverkere «kontoret i brystlommen». Det vil si at epost og annen kommunikasjon, avtalebok og banktjenester ligger i en mobiletelefon. Da er det viktig at utstyret er i orden, og at programmer og apper virker som det skal. Dette bistår vi med, sier Heier.

IT- og datamarkedet endrer seg raskt, og det er viktig for aktørene i bransjen å tilpasse seg hurtig, og stadig flere outsourcer bedriftenes datanettverk, slik at server med alt innhold og alle relevante programmer ligger i store, sentrale datasentra.

– Som en liten aktør kan vi ikke konkurrere med de aller største på dette området, men vi samarbeider med noen av de store slik at vi også kan tilby slike tjenester til våre kunder, sier daglig leder Tom Arild Heier i Sentrum Data.

Fikk du med deg denne?

Industriporter AS på Jessheim monterer flere hundre nye porter i året for regionens næringsliv.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24