Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
ProsjektForum i Sarpsborg håndterer verdier for milliarder årlig.

De 11 ansatte ved ProsjektForum, med hovedkontor i Sarpsborg og avdeling i Follo, konstaterer at kombinasjon av erfaring og bred kompetanse gir stor troverdighet innen nærings- og boligmarkedet. 

Selskapet ble startet i 1986 og har siden 1990 vært medlem av Norges TakseringsForbund. Årlig foretas takstvurdering av verdier for flere milliarder kroner.

– Vi sitter med en erfaringsdatabase for næringseiendommer som er unik her til lands. Databasen inneholder opplysninger fra takseringsarbeid vi har utført gjennom snart 30 år, sier daglig leder i ProsjektForum, Ole Øyvind Moen. 

Over lang tid

ProsjektForum har taksert over tusen næringseiendommer og mange tusen boliger, og enkelte næringsprosjekter har selskapet vært involvert i flere ganger. 

– Vi har kunnskap om bygninger over lang tid, noe som kommer til nytte for våre kunder, sier Moen.

under ett tak

Blant de ansatte i ProsjektForum finnes sivilingeniører, ingeniører, byggmestere, VVS-tekniker og takstmenn med spesialkompetanse innen områder som næring, bolig, skade, skjønn, tilstandsanalyser, byggeledelse, kvalitetskontroll og eiendomsutvikling.

– Vi oppgraderer våre ansattes kunnskap og sertifiseringen fortløpende. Tre av våre ansatte er blant annet REV-sertifiserte takstmenn (Recognised European Valuer), noe som betyr at de også kan taksere i utlandet, sier Ole Øyvind Moen.

Samler spesialistene

ProsjektForum takserer alt fra fabrikklokaler til små eneboliger. Kravet til grundighet settes like høyt, uansett hvilket prosjekt man involveres i.

– Når vi vurderer et bygg eller tomteområde, samler vi våre spesialister rundt bordet. Da kan vi med støtte i den enkelte ansattes spesialkompetanse gi en solid vurdering. Det gir trygghet for våre kunder, sier Grete Lier Jamissen, leder av avdeling Verditaksering.

Lojalitet og etikk

ProsjektForum har blant annet oppdrag for alle de største bankene i Østfold, og er til enhver tid involvert i 70–100 byggelånskontroller.

– Når det skal bygges nytt involveres ProsjektForum i forprosjekteringen og sørger for profesjonell styring av byggeprosjektet, sier Gunnar Stabæk, leder av avdeling Prosjekt og byggeledelse.

– Vi er også involvert ved konkurser og når eiendommer selges. Vi er den uavhengige parten kjøper og selger ofte støtter seg til, også dersom det er snakk om reklamasjoner,  sier Bernt Stordahl, leder av avdeling Rådgivning.

I tillegg brukes vi ofte som sakkyndige vitner og meddommere i tvistesaker.

Naturskader over hele landet

ProsjektForum arbeider også blant annet innenfor områdene nærings- og skadetakst, landbrukstakst, byggelånsoppfølging og utstedelse av energiattest.

Skader som skyldes skred, storm, stormflo og flom er definert som naturskader, som takseres av takstmenn godkjent av Norges Naturskadepool. ProsjektForum er hovedkoordinator ved slike store hendelser, og har hatt oppdrag over hele landet.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: Fagprosjekt AS i Fredrikstad er tilbake der det hele startet i 1985, på Kjølberg Industriområde.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24