Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
I 1995 tok Ingeniørfirmaet Svendsen & Co imot sine første kunder. I dag, 20 år senere, har de funnet sin nisje og samtidig utviklet en kombinasjon av både bred og spiss kompetanse.

Firmaet startet på Torp som Ingeniørene Lindbæk og Svendsen AS midt på 90-tallet. Men da gründer og nåværende innehaver Stig Svendsen flyttet virksomheten til Borgenhaugen i Sarpsborg for tre år siden, foretok han samtidig et logisk navnskifte, siden hans opprinnelige gründerpartner Thore Lindbæk hadde trukket seg tilbake.

Virksomhetens indre liv er imidlertid ganske likt.

– Vi er, og vil nok alltid forbli, en mellomstor tjenesteyter som legger vekt på nærhet, nøyaktighet og tillit mellom oss og oppdragsgiver. Vi vet at mange setter pris på mindre leverandører som oss, sier Stig Svendsen.

Han legger til at driften alltid har vært sunn, med fokus på forsiktig vekst. Dette har han lykkes med, og i dag har bedriften en stabil økonomi og er en trygg arbeidsplass for syv ansatte.

– Vi håper å kunne runde 10 millioner kroner i omsetning inneværende år, og vi har hatt en resultatgrad på 10–15 prosent de siste årene. Slik drift og slike resultater er vi godt fornøyd med, sier 51-åringen.

Romslige kontorer

De nye lokalene på Borgenhaugen er renovert og fullt teknisk utstyrt. I samråd med kollegene har Svendsen valgt å beholde tradisjonelle kontorer, som er både lyse og romslige.

– Selv om mye i dag blir gjort elektronisk trenger vi å brette ut svære planer og tegninger fra tid til annen. Da trenger vi plass og bordflate. Vi påtar oss både store og små oppdrag og har i tillegg rammeavtaler om prosjektering med flere kommuner i Østfold. Den siste tiden har vi vært involvert i utbyggingen på Tunejordet, nytt senter i Ås og et større infrastrukturprosjekt i Enebakk.

Går som på skinner

Ingeniørfirmaets kjerneområde har utviklet seg til å bli infrastruktur i alle dets former, og de har flest oppdrag i Østfold, Oslo, Akershus og Vestfold. Ingeniørene har hatt mange oppdrag innenfor vei, vann og avløp, men har også utviklet spesiell kompetanse på bryggeanlegg, der de har utført en rekke prosjekteringsoppgaver blant annet på Hvaler.

– Nå er vi en fin gjeng der ting går som på skinner, og i år skal vi feire 20-årsjubileum med en skikkelig tur med både ansatte og respektive. Vi liker å gi litt tilbake for alt vi får både fra kollegene og deres bedre halvdeler, sier Stig Svendsen.

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

Solid tverrfaglig kompetanse gir mange oppdrag for sivilingeniørene Julsen & Poppe AS i Fredrikstad.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24