Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Frisk Bedriftshelsetjeneste, som også har avdelingskontorer i Rakkestad og Halden, har kunder i hele landet. I tillegg er de medlem av nettverket Virke BHT som består av 20 frittstående bedriftshelsetjenester. 

– Det er viktig at bedriftene har alt i orden når det gjelder HMS og bedriftshelsetjenester. Basert på risikovurderinger fra Arbeidstilsynet er det jo en del bedrifter som er pålagt å ha bedriftshelsetjeneste. Hvis man er usikker kan man gå inn på regelverk.no og skrive inn sitt organisasjonsnummer. Da får man kjapt oversikt over hvilke lover og regler som gjelder, forklarer Oddbjørn Hasle-Finstad.

Mye å spare

 Han understreker at det for alle bedrifter uansett pålegg er mye å hente på en bedriftshelsetjeneste.

– Der vi samarbeider tett ser vi at arbeidsmiljøet blir bedre og ikke minst sykefraværet lavere. Når en da tenker på at en sykefraværsdag i gjennomsnitt koster bedriften 2700 kroner så betyr det at pengene en bruker på bedriftshelsetjeneste fort kan spares inn.

– Dersom bedriften allerede er en IA-bedrift så kan kostnadene til bedriftshelsetjeneste reduseres betraktelig ved at det søkes om IA-midler. Vi har gjennomført mange spennende prosjekter i samarbeid med bedrift og NAV arbeidslivssenter.

Avtale via nettet

Oddbjørn Hasle-Finstad forteller at det er fullt mulig for bedrifter å registrere seg og inngå avtaler om bedriftshelsetjenester via nettsiden deres friskbedrift.com eller frisk.as.

– Men aller helst vil vi ut og foreta kartlegginger og vernerunder i nye bedrifter, slik at vi blir kjent med hvor skoen trykker, ser produksjonen og arbeiderne og blir kjent med bedriftens rutiner. Da kan vi gjøre en enda bedre jobb ved at vi finner de løsningene som passer bedriften best.

Lang rekke tjenester

Mange bedrifter kjøper en standard bedriftshelsepakke for det som er lovpålagt og at øvrige tjenester er tilkjøpsytelser. Hasle-Finstad forteller at de har en omfattende liste over tjenester de kan tilby.

– I tillegg til vernerunder, kartlegging og arbeidsplassvurderinger har vi også en arbeidsmedisinsk poliklinikk. I tillegg gjør vi målinger av miljø og inneklima, vi tilbyr kurs for HMS-ledere og verneombud samt innen førstehjelp og kjemikaliehåndtering. Vi utfører også helsekontroller, livsstilsundersøkelser, følger opp sykefravær, vaksinerer og sørger for miljøfyrtårn-sertifiseringer for å nevne noe. Den komplette listen ligger på hjemmesiden vår, sier HMS-rådgiveren.

Fikk du med deg denne?

DelEx er mye mer enn et raskt og pålitelig transport- og budfirma.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24