Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Med 30 års fartstid i bransjen, gleder Sonja Frantzen i FRA Regnskap seg over stadig nye verktøy for regnskapsførere.

-Jeg har vært heldig, som får kombinere hobby og jobb, sier Sonja Frantzen og beskriver jobben i sitt eget firma nærmest som en livsstil. Hun har jobbet i regnskapsbransjen i rundt 30 år, og for fem år siden startet hun for seg selv. 

-For fire år siden kom Kari Engelstad hit, og for to år siden startet min mann Knut her. Vi er tre personer som håndterer de rundt 60 kundene, forteller Sonja.

-Vi er ikke maskiner

Det er små og mellomstore bedrifter fra Follo, Oslo og Østfold, som utgjør FRA Regnskaps portefølje.

-Vi har enkeltmannsforetak og aksjeselskap. Det fra en til 17 ansatte. Vi reiser ut til kundene og gjør regnskapsjobben der, eller vi henter bilag eller de kommer innom oss, sier Sonja Frantzen. Fortsatt møter hun bedrifter som leverer «en bærepose med bilag», men hun er opptatt av å hjelpe til på best mulig måte.

-Vi er mennesker og ikke maskiner, og det hender noe går feil, men det aldri hendt at noe ikke kan rettes opp i. Du trenger ikke tenke på eller bekymre deg for tidsfrister og offentlige rapporteringskrav. Vi påtar oss fullt ansvar for rapportering av skatt, arbeidsgiveravgift og merverdiavgift.

Glad for nye verktøy

FRA regnskap AS er medlem av N.A.R.F. (Norges Autoriserte regnskapsføreres Forening). 

-Dette medfører at vi blir kontrollert av foreningen og blir løpende oppdatert med hensyn til regelendringer, lovendringer og forskrifter, sier Sonja. Hun setter stor pris på nye, tekniske løsninger som tilbys fra N.A.R.F. og nettstedet Stico, der det er oppgradering, kurs og gode råd å hente.

-Vi er her for å hjelpe kundene våre. Da bruker vi de beste verktøyene og de beste rådgiverne i bransjen. Vi er medlemmer i Skattebetalerforeningen og henter råd også derfra, forteller hun. FRA Regnskap er aktive i forhold til Skatteetaten, for å få rådgivning til kundenes beste.

-Nå er jo veldig enkelt å kommunisere med Skatteetaten via Altinn. Vi skal være trygge på at kunden vår gjør de riktige tingene til enhver tid, og da stiller vi spørsmål og får svar i Skatteetaten, sier hun. FRA Regnskap AS samarbeider også med andre regnskapsfirmaer, når det er påkrevd for å finne gode løsninger for kundene.

 

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: Nordens største takentreprenør, Protan Entreprenør, har stolthet, miljøbevissthet og HMS blant sine viktigste konkurransefortrinn.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24