Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
-Vi ser 70 mennesker i øynene hver dag - få andre norske optiske praksiser gjør det – hvis noen.  Derfor har vi meget stor erfaring  med alle typer  synsproblemstillinger, sier Ingebret Mojord.

For 20 år siden slo optikerne Ingebret Mojord og Jon Thoresen seg sammen og startet Mojord & Thoresen Optometri as (MTO) med en tanke om å tilby optiske og optometriske tjenester på høyeste nivå. I dag er de 20 ansatte og har et tilbud til både friske og syke øyne, øyne som er slitne eller ikke ser bra. MTO vurderer om kundene trenger briller, kirurgi eller medisiner.

-Kunsten er å kunne finne ut hva som er det egentlige problemet for synsplagen og å foreskrive eller å gi de riktige rådene, sier Mojord.

Kommunikasjon viktig for suksess

Optometri betyr ikke bare læren om øyets optikk, men også hvordan synet fungerer og det å ta stilling til øyets helsetilstand. Alle synsundersøkelser hos MTO starter alltid med innsamling av en mengde data som benyttes som grunnlag for det optometristen skal vurdere. Kommunikasjon er ofte det viktigste for suksess. MTO bruker kommunikasjonsprogrammet Captiv8 for at kunden best skal forstå sitt eget problem, om det er en sykdom på øyet eller at de er med på å ta stilling til et hjelpemiddel som databrilleglass.  

-De som kommer til oss blir alltid overveldet over alle de avanserte instrumentene vi benytter. MTO har alltid investert i det mest moderne utstyret, men også i kunnskapen i å utnytte utstyret maksimalt, sier Ingebret Mojord. 

Investerer millioner

I disse dager kommer en ny OCT, som er et instrument som benytter seg av infrarødt lys og tar 70 000 bilder i sekundet. Instrumentet benyttes til å avdekke sykdommer i ulike lag av øyet. Per i dag finnes bare et av samme type på Ullevål Universitetssykehus. Hos MTO samles regelmessig data inn fra arbeidet, som gir grunnlag for å videreutvikling. Både Ingebret Mojord og Jon Thoresen brukes som foredragsholdere, undervisere og som opinions- ledere rundt i verden. 

I september ble Ingebret  Mojord, som eneste  kliniker i Europa, invitert til å holde et av hovedforedragene for verdens ledende kontaktlinseforskere på et møte i  ”The International Society for Contact Lens Research” i Budapest.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

OSLO: - Det har blitt sagt mye tvilsomt rundt endringen av kassasystemloven, mener daglig leder Øivind Ødegaard i H. Ødegaards & co AS i Oslo.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24