Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Fra sine nyinnkjøpte lokaler på Solgård skog i Moss leverer Trigonor kvalitetsleker og trygge lekemiljøer til hele landet. 

Mossebedriften kan tilby sine kunder ikke mindre enn 19000 forskjellige varer. Det er alt fra små spader til å bruke i sandkassa til store lekeinstallasjoner for lekeplassen.

– De siste fem årene er det lekeapparater som har vært det viktigste for oss. Vi leverer til barnehager, bedrifter, kjøpesenter, skolefritidsordninger, institusjoner, borettslag og campingplasser over hele landet, sier Erik Igesund Engen, daglig leder for den familieeide bedriften som ble etablert i Vestby av Eriks far for 24 år siden.

– Vi har et stort lager, men slett ikke alt inne. Men vi skaffer ganske raskt. Lekeplasser er jo heller ikke noe man utbedrer eller bygger spontant. Det planlegges gjerne nøye, og vi blir gjerne med på denne planleggingen. Vi kan bidra fra råtomta ligger der til den er fiks ferdig. Vi kan hjelpe med å utnytte tomta riktigst mulig, vi har håndverkere som både monterer og sørger for plattinger, trapper og benker å sitte på og kan også skaffe folk som asfalterer dersom det er ønskelig. 

Planlegging viktig

Erik Igesund Engen forteller at mange tror det er enkelt å lage en lekeplass.

– Men skal lekeplassen bli brukt mye og ha en funksjon er det viktig at den planlegges nøye, at tomta utnyttes riktig og at sandkassa, huskestativet, sklien og andre apparaterman ønsker plasseres riktig i forhold til hverandre så man får en aktivitet. Det må være en sammenheng for at det skal bli aktivitet.

– Mange har for eksempel et balanseelement som ikke blir brukt. Årsaken er at det kanskje ikke står riktig. Det må være en løype. Noe skal dessuten være vanskelig for de minste. Det er viktig at de har noe å strekke seg etter.

Vedlikeholdsfritt

Det koster ganske mye å utvikle eller oppgradere en lekeplass.

– Men det er mange steder hvor man kan søke penger. Borettslag har ofte støtteordninger, og for andre kan det være snakk om tippemidler eller penger fra for eksempel Sparebankstiftelsen. Det er viktig at lekeplassen er trygg. Kravene til sikkerhet er strenge, og i for eksempel et borettslag er det styret som står ansvarlig dersom noe skulle skje.

Lekeplasser krever mye oppfølging og vedlikehold. Erik Igesund Engen forteller at det nå har kommet nye materialer som tåler mer og som er vedlikeholdsfrie.

– Mange apparater lages nå av syntetiske plater som tåler vær og vind og som ikke må behandles. Det finnes også lekeapparater i canadisk cedertre. Disse har vi solgt i 15 år og ennå ikke byttet en stolpe. For de som har lekeplasser som gror igjen så kan vi anbefale gummifliser eller at vi støper gummiområder som blir vedlikeholdsfrie i mange år. Målet er at en lekeplass skal holde i 20 år.

Trygghet

Under slagordet «Trygge lekemiljøer for barn» er Trigonor totalleverandør av lekemiljøer til barnehager, skoler og skolefritidsordninger, men også privatpersoner kan handle hos dem gjennom nettbutikken på trigonor.no.

Alle produkter fra Trigonor er sertifisert i henhold til gjeldende krav for miljø og sikkerhet. Dette betyr at alle produkter er testet for helseskadelige stoffer, og godkjent for trygg bruk for barn i det offentlige rom.

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

- Norge blir stadig mer ettertraktet som fysisk lagringsplass, sier daglig leder Jarle Grytli i NTC Services på Billingstad.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24