Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
BLM Transport i Rygge har stor tro på biologisk olje og diesel som brensel og drivstoff i fremtiden. Men det handler om biologisk olje og fornybar diesel. Interessen er økende.

- Det er viktig å tilpasse seg virkeligheten og de krav myndigheten til enhver tid stiller. Det er få bransjer som er mer utsatt for politiske vedtak enn vår, og vi følger spent med hver gang det legges frem et statsbudsjett. Ett år er diesel det store, et annet år er det ikke spesielt bra. Det gir utslag på avgiftsnivåene og hva vi selger, sier daglig leder Øyvind Larsen i BLM Transport AS i Rygge.

Ikke kast ut oljefyren!

BIO-olje kan også være en god løsning for huseiere som i dag varmer opp boligene med en oljefyr. Myndighetene ønsker å fase ut fyring med fossilt brensel fra 2020. Dette trenger ikke få store og kostbare konsekvenser.

- Mange tror at man er nødt til å kaste ut oljefyren og installere for eksempel varmepumper, men det er ikke nødvendig. En oljefyr kan med enkle justeringer fyres med biologisk og miljøvennlig olje. Det betyr at man kanskje kan investere fra 0 til 50 000 kroner i en service og gjennomgang av systemet, framfor å måtte bruke store summer på nye varmepumper, eller andre dyre løsninger. Man kan fyre lenge for de sparte kostnadene, sier Øyvind Larsen.

Miljøvennlig drivstoff

Bedriften er full av optimisme med tanke på ny brensel og nytt drivstoff. I løpet av kort tid vil de gå over til fornybar diesel på egne tankbiler, og ville gjort dette allerede, men har ventet på klarsignal fra motorprodusentene.

- Fordelene er mange. Ikke minst er denne dieselen CO2-nøytral, og har langt lavere lokale utslipp, det vil si av partikler og NOX-gasser. Drivstoffet er basert på biomasse og er 100 prosent fornybart. Renere kan det knapt bli, sier Steinar Meum, som er en av de tre eierne av bedriften.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Krav om fleksible løsninger, dokumentasjon og rapporter vil øke i fremtiden. Møt fremtidens krav med Wican.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24