Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
BLM Transport i Rygge har stor tro på biologisk olje og diesel som brensel og drivstoff i fremtiden. Men det handler om biologisk olje og fornybar diesel. Interessen er økende.

- Det er viktig å tilpasse seg virkeligheten og de krav myndigheten til enhver tid stiller. Det er få bransjer som er mer utsatt for politiske vedtak enn vår, og vi følger spent med hver gang det legges frem et statsbudsjett. Ett år er diesel det store, et annet år er det ikke spesielt bra. Det gir utslag på avgiftsnivåene og hva vi selger, sier daglig leder Øyvind Larsen i BLM Transport AS i Rygge.

Ikke kast ut oljefyren!

BIO-olje kan også være en god løsning for huseiere som i dag varmer opp boligene med en oljefyr. Myndighetene ønsker å fase ut fyring med fossilt brensel fra 2020. Dette trenger ikke få store og kostbare konsekvenser.

- Mange tror at man er nødt til å kaste ut oljefyren og installere for eksempel varmepumper, men det er ikke nødvendig. En oljefyr kan med enkle justeringer fyres med biologisk og miljøvennlig olje. Det betyr at man kanskje kan investere fra 0 til 50 000 kroner i en service og gjennomgang av systemet, framfor å måtte bruke store summer på nye varmepumper, eller andre dyre løsninger. Man kan fyre lenge for de sparte kostnadene, sier Øyvind Larsen.

Miljøvennlig drivstoff

Bedriften er full av optimisme med tanke på ny brensel og nytt drivstoff. I løpet av kort tid vil de gå over til fornybar diesel på egne tankbiler, og ville gjort dette allerede, men har ventet på klarsignal fra motorprodusentene.

- Fordelene er mange. Ikke minst er denne dieselen CO2-nøytral, og har langt lavere lokale utslipp, det vil si av partikler og NOX-gasser. Drivstoffet er basert på biomasse og er 100 prosent fornybart. Renere kan det knapt bli, sier Steinar Meum, som er en av de tre eierne av bedriften.

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

Husqvarna AS i Sarpsborg eksporterer motorsagsverd til Kina, Japan, USA, Brasil og resten av verden.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24