Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Sterner as er størst innenfor området desinfisering av drikkevann i Norge, og ledende innenfor vannbehandling i fiskeoppdrettsindustrien. Ny omsetningsrekord settes i 2015.

Gründer og administrerende direktør Bjarne E. Pettersen jobbet som eneste ansatt fram til 1995, og har hatt jevn vekst helt siden starten.

– Sterner er i dag ledende bedrift innen vannbehandling her til lands. Mange nordmenn har hatt befatning med oss uten å vite om det, sier Pettersen, og viser til at selskapet renser vannet i de største byene i Norge.

I dag er det 38 ansatte hos Sterner i Ski, og i tillegg er det et datterselskap i Porsgrunn, avdelingskontor både i Bergen og Leknes i Nordland, samt et søsterselskap i Skottland.

Solid bedrift

– Vår visjon er å tilpasse moderne teknologi i en økonomisk, brukervennlig og sikker løsning. Både levetid og driftskostnader er fordelaktige der, sier Pettersen.

I år setter Sterner  ny omsetningsrekord, og over fem år er omsetningen fordoblet.

– Vår fremgang bygger på god forståelse av markedets behov, samt evnen til å ta i bruk teknologi og gode styresystemer. Dette har blant annet bidratt sterkt til å modernisere landbasert fiskeoppdrett, der våre løsninger fortsatt er ledende, sier han.

Vil ikke være flaskehals

Da Bjarne E. Pettersen skulle begynne å ansatte folk, hadde han en klar formening om at han som en gründer ikke måtte bli en flaskehals. 

– Jeg har hele tiden sørget for å ansette folk som var flinkere enn meg selv på flere områder, sier Pettersen.

Selv har han 30 års fartstid på området vannbehandling i en stab av sivilingeniører og automatiseringspersonell med omfattende erfaring og bred kompetanse.

Sterner har forsket frem og utviklet banebrytende produkter innenfor markedene drikkevann, akvakultur, prosessvann og avløpsvann.

Fiskeoppdrett

– Vann blir mer og mer viktig, og vi skal være best på vannbehandling hos Sterner AS. I fiskeoppdrettsnæringen finnes det ikke ett norsk settefiskanlegg som ikke har én eller annen komponent fra oss, sier Pettersen.

Foruten store leveranser til fiskeoppdrettsnæringen har Sterner levert vannbehandlingsanlegg til over 25 av verdens største cruiseskip. Med UV-desinfisert teknikk om bord kan cruiseskipene nå tømme desinfisert vann hvor som helst, noe de før slapp ut urenset langt til havs.

Sterner leverer prosesskomponenter og komplette systemer, til kunder i inn- og utland innen akvakultur, næringsmiddelindustri, kommuner og stat.

– Vi har evnen til å implementere våre produkter i nye markeder, og utvikler nye produkter og prosesser. Vi har levert til alle verdenshjørner, unntatt Australia, sier Pettersen.

Fikk du med deg denne?

TimePlan gir store besparelser for næringslivet, og brukes i bedrifter med fra 10 til 13 000 ansatte.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24