Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

BDO vokser kraftig og hovedårsaken er ifølge Ketil Jacobsen, som leder BDOs Regnskap i Østfold, at de tilbyr tilgang til rimelige regnskapsløsninger for små firmaer - løsninger som tidligere var forbeholdt store selskaper.

-De store selskapene har kanskje investert titalls millioner kroner i ERP-systemer og låst seg inn i gammel teknologi. Mindre selskaper kan derimot lett kjøpe seg inn i internettbaserte løsninger for noen tusenlapper. Dette gir små og mellomstore selskaper et klart fortrinn, sier Jacobsen.

I Follo og Østfold har BDO rundt 2 500 kunder, som via regnskap, revisjon eller på annen måte har en faglig forbindelse til de 75 medarbeiderne BDO Østfold har i Fredrikstad, Askim, Halden, Moss og Ørje.

-Våre kunder kommer fra et bredt spekter av næringslivet. Vi har håndverkere, handels- og servicebedrifter, samt store selskaper. Rundt 80 prosent av våre kunder er små og mellomstore bedrifter, sier han.

Real-time innsikt i eget regnskap

Tidligere var små og mellomstore bedrifter henvist til lokale regnskapsbyråer, som håndterte det meste manuelt. BDO tilbyr med programmet Xledger i bunnen kundene et komplett nettbasert forretningssystem, som er enkelt i bruk og som gir god og oppdatert informasjon.

-Vi kan tilby alle våre kunder real-time regnskapsinformasjon inklusive likviditetsoversikt, prognoser, fakturaoversikt og oversikt over utestående fordringer, sier Jacobsen.

Gjør fortsatt bokføringsjobben for deg

Selv om bruken av elektroniske fakturaer skyter fart, finnes fortsatt papirfakturaene. BDO har et skanningsenter, som gjør at selv små bedrifter får elektronisert fakturaflyten med en effektivitet bare store selskaper klarte tidligere.

-Den enkle bokføringsjobben gjøres fra BDOs offshoresenter i Riga for de av våre kunder som ønsker det. Alle våre kundebehandlere i Riga er drillet i norske regnskapsregler og snakker norsk eller svensk. 

Regnskapsføring 24/7

-Det pågår en konsolidering og omstrukturering av regnskapsbransjen for tiden. Det skjer enorme endringer innen teknologien og det er økte krav til fagkompetansen. Derfor avvikles en del mindre regnskapsbyråer, eller de velger å knytte seg til større aktører, sier Ketil Jacobsen.

BDO Østfold har i år kjøpt opp fem mindre regnskapsbyråer for å komme tettere på kundene i hele Østfold og Follo. Den sterke digitaliseringen fører til at BDO Østfold har kunder i flere av landets fylker, samt i utlandet.

-Jeg ser ikke bort ifra at fremtidens regnskapsføring foregår 24/7. BDO Østfold skal sørge for å være tilgjengelige til alle døgnets tider for våre kunder, sier Ketil Jacobsen.

-Ta kontakt for en gjennomgang og et uforpliktende tilbud, avslutter Ketil Jacobsen. 

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

MOSS: Moss Havn er landets tredje største containerhavn og den første i landet som ble sertifisert Miljøfyrtårn. Nå utvikler de fremtidens havneløsninger.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24