Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Verdens smarteste stikkontakt heter Home Control, men den fungerer like godt på kontoret, på lageret eller i andre næringslokaler. Installerer du kontakten vil du spare minst 20 prosent på strømregningen.

Den patenterte stikkontakten er en norsk oppfinnelse som trønderen Per Hopsø står bak. Han flyttet bedriften sin til Ås for noen år siden og driver nå virksomheten mot internasjonal fremgang.

- Vi har faktisk anledning til å feire litt i disse dager, da vi nettopp har fått beskjed fra Elkjøp om at de tar hele vårt sortiment inn i sine butikker, Nordisk. Elkjøp er en gigant på det norske forbrukermarkedet, men minst like store utenlands, noe som kan bety full produksjon i en tid fremover, sier Per Hopsø.

Plug and play

Den smarte stikkontakten er selvfølgelig godkjent på alle ender og kanter for bruk både her til lands og utenlands. Den er så enkel å montere at man ikke har behov for elektriker.

- Det eneste man trenger å gjøre er å sku av det ytterste plastdekselet på stikkontakten, det vil si det samme dekselet man pleier å fjerne når man maler eller tapetserer. Deretter plasserer man vår smarte kontakt der i stedet, og det er bare å plugge inn og begynne å spare strøm, sier Yngvar Pettersen jr hos Home Control AS. Han forteller at systemet er montert i et fire etasjers kontorbygg på Universitetet i Bergen, og de sparte inn hele investeringen på 9 måneder.

Avansert software

- Vi har utviklet ganske avansert software som ligger i kontakten. Den kan derfor lære seg hvor lang tid det tar å varme opp et lokale fra det tidspunkt varmen blir slått på til ønsket temperatur er nådd i løpet av 14 dager. På den måten kan man la være å fyre for kråka i helger og ferier. Dette er både miljøvennlig og lønnsomt, sier Pettersen Jr. Han legger til at Home Control sin software-plattform er meget unik og laget for å kunne tilby kundene ett hus – en app.

Samarbeidspartnere

Home Control-systemet består av mindre enheter som kan bygges ut i uendelighet. Dermed kan man unngå å ta hele investeringen samtidig.

- En startpakke ligger på 2-3 000 kroner i innkjøp, men bruker man dette til en varmeovn vil dette være spart inn ganske raskt. I tillegg gir Enova støtte til systemet så du kan få igjen 20 prosent av investeringen til varmestyring. Løsningen er utpreget gjør-det-selv, uten investeringskostnader. Home Control jobber hele tiden med utvikling slik at de vil kunne tilby attraktive løsninger for eldreboliger innenfor varmestyring, elsikkerhet, brannvarsling, komfyrvakt og kameraer.

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: For Installatøren er oversikt og kontroll vesentlig. Det får de blant annet gjennom Nordialogs tjenester.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24