Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Verdens smarteste stikkontakt heter Home Control, men den fungerer like godt på kontoret, på lageret eller i andre næringslokaler. Installerer du kontakten vil du spare minst 20 prosent på strømregningen.

Den patenterte stikkontakten er en norsk oppfinnelse som trønderen Per Hopsø står bak. Han flyttet bedriften sin til Ås for noen år siden og driver nå virksomheten mot internasjonal fremgang.

- Vi har faktisk anledning til å feire litt i disse dager, da vi nettopp har fått beskjed fra Elkjøp om at de tar hele vårt sortiment inn i sine butikker, Nordisk. Elkjøp er en gigant på det norske forbrukermarkedet, men minst like store utenlands, noe som kan bety full produksjon i en tid fremover, sier Per Hopsø.

Plug and play

Den smarte stikkontakten er selvfølgelig godkjent på alle ender og kanter for bruk både her til lands og utenlands. Den er så enkel å montere at man ikke har behov for elektriker.

- Det eneste man trenger å gjøre er å sku av det ytterste plastdekselet på stikkontakten, det vil si det samme dekselet man pleier å fjerne når man maler eller tapetserer. Deretter plasserer man vår smarte kontakt der i stedet, og det er bare å plugge inn og begynne å spare strøm, sier Yngvar Pettersen jr hos Home Control AS. Han forteller at systemet er montert i et fire etasjers kontorbygg på Universitetet i Bergen, og de sparte inn hele investeringen på 9 måneder.

Avansert software

- Vi har utviklet ganske avansert software som ligger i kontakten. Den kan derfor lære seg hvor lang tid det tar å varme opp et lokale fra det tidspunkt varmen blir slått på til ønsket temperatur er nådd i løpet av 14 dager. På den måten kan man la være å fyre for kråka i helger og ferier. Dette er både miljøvennlig og lønnsomt, sier Pettersen Jr. Han legger til at Home Control sin software-plattform er meget unik og laget for å kunne tilby kundene ett hus – en app.

Samarbeidspartnere

Home Control-systemet består av mindre enheter som kan bygges ut i uendelighet. Dermed kan man unngå å ta hele investeringen samtidig.

- En startpakke ligger på 2-3 000 kroner i innkjøp, men bruker man dette til en varmeovn vil dette være spart inn ganske raskt. I tillegg gir Enova støtte til systemet så du kan få igjen 20 prosent av investeringen til varmestyring. Løsningen er utpreget gjør-det-selv, uten investeringskostnader. Home Control jobber hele tiden med utvikling slik at de vil kunne tilby attraktive løsninger for eldreboliger innenfor varmestyring, elsikkerhet, brannvarsling, komfyrvakt og kameraer.

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

Etter syv års drift har Imento AS i Moss de vokst til en betydelig IT-entreprenør med store kunder over hele landet.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24