Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
For få uker siden ankom fylkets kraftigste supersuger Moss. Selskapet Hydroclean AS valgte å investere i en tysk kjempe av en maskin som sparer både rør, kabler og omgivelser der det må graves.

– Denne maskinen finnes det bare seks-syv av i Norge, og per nå ingen med denne kraften i hele Østfold. Maskinen til 5,5 millioner kroner suger og jobber seg gjennom grus-, jord- og leirelag med luft og vakuum som eneste hjelpemiddel. Alt styres fra en joystick, sier daglig leder Geir Even Elgaaen, som selv må prøvekjøre maskinen når han først får anledning. Han manøvrer både bil og utstyr trådløst fra et lite konsoll på magen. Vakuumsystemet er operativt helt ned til 50 meters dybde, og sugerøret drar gjennom 44. 000 kubikkmeter luft per time noe som gir en en utrolig sugeeffekt som hurtig drar med seg stein og jord eller andre sugbare masser.

Uten et spor

- For oss som jobber med dette, er det morsomt når det kommer en slik maskin på markedet. Det som tidligere ble gravd opp på gårdsplasser eller trange gater, kan nå suges opp i stedet. Det sparer både kabler, rør og annen infrastruktur. For ikke å snakke om gater og gårdsplasser. Når vi er klare med en jobb, vil det være lite synlig, mens en gravemaskin ofte setter dype og store spor etter seg, sier Elgaaen. Han startet Hydroclean for få år siden og har bygd opp virksomheten til å omfatte 12 ansatte og en biler og maskiner.

Får jobben gjort

Selv om timeprisen for supersugeren kan være noe høyere enn for en gravemaskin, vil man spare store beløp på å slippe overgravde rør og kabler, som i dag kan ligge bare en halvmeter under bakken. Maskinen suger bare opp det som er nødvendig for å få jobben gjort, deretter kan man tippe massene tilbake på plass igjen.

Vokser raskt

- Dette er framtiden, sier Elgaaen som har vært i bransjen i «alle» år. Hans oppdragsgivere er entreprenører og kommuner, og nå se han fram til flere oppdrag, ikke minst på grunn av den nye maskinen.

Fikk du med deg denne?

AK Mekaniske i Fredrikstad har det siste året investert millioner i kraner, maskiner og sertifisering.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24