Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Etter fire år er verktøy- og utstyrsleverandøren Swedol godt etablert i Norge, blant annet i Fredrikstad. Nå ønsker selskapet å vise muskler ved å etablere flere utsalgssteder.

Swedol er en ganske ny aktør i Norge, men dette handler ikke om noen døgnflue eller nykommer i markedet, snarere tvert imot. Selskapet ble startet i Sverige i 1963 og totalt har de 47 butikker i de to landene.

570 ansatte

- Vi er foreløpig ikke så store i Norge, men vi åpner stadig nye butikker og har offensive planer for fremtiden, sier salgssjef i Norge, Tom Nilsen Soto. Fra hovedkontoret i Drammen har han i dag ansvar for seks butikker i Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Trondheim og Drammen. Swedol har 57 ansatte her til lands, mens det i Sverige er ytterligere 515 personer, som totalt omsetter alt fra arbeidstøy og verneutstyr til elartikler, kjøretøystilbehør, verktøy og oljer.

Større muskler

- Markedet og kundene i Norge begynner etter hvert å bli kjent med oss, men vi har fortsatt stort potensial for utvikling. Vi har funnet vår plass og etterspørselen gjør at vi velger å ekspandere ytterligere, både gjennom etablering av enkeltbutikker, men også ved kjøp av en av dagens kjeder, for eksempel. Vi skal bli større, og kundene skal se oss. Først og fremst ønsker vi å etablere oss i Oslo og Bergen, og deretter står Grenland for tur. Vi har nylig fått nye eiere gjennom investeringsselskapet Nordstjärnan i Sverige, noe som gir oss helt nye og større muskler, sier Nilsen Soto.

Kvalitetsmerker

Swedol leverer til bygg og anlegg, transport, verksted og landbruk. De er spesielt store innenfor olje, men har i dag 14 000 produktlinjer i butikken.

- Vi forhandler blant annet produktene til Bosch, Milwaukee og Kärcher og har med andre ord en lang rekke kvalitetsmerker i butikkene. Men i tillegg har vi noe rimeligere varianter av egne brands for de som måtte ha behov for det. Vi kartlegger alltid kundens behov før vi foreslår produkter eller merker, sier Tom Nilsen Soto.

Store avtaler

Swedol Norge inngikk nylig en kjempeavtale med SAS om levering av arbeidstøy. I tillegg har avtale med verkstedkjeden Bosch Car Service om det samme.

- Men så store kunder er unntaket. Vi ønsker å ha mange mindre ben å stå på. Vi er store nok til å betjene de store kundene, men ønsker også småbedrifter og enkeltmannsforetak velkommen.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

DRAMMEN: Union Scene i Drammen er et fantastisk konferansested. Her finner du historie, sjel og atmosfære.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24