Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Høy kompetanse hos medarbeiderne, en moderne maskinpark, kombinert med, egen prototypeavdeling og såkalt «lean production» er nøkkelen til suksess for Moss Jern- og Stanseindustri AS. Ryggebedriften kan glede seg over rekordomsetning i 2015.

Daglig leder Dag Gløer Aarum forteller at det er større muligheter for nyansettelser enn innskrenkninger ved Moss Jern- og Stanseindustri i tiden som kommer.

– Selv om ting fort kan snu så kan vi slå fast at det går bra om dagen. 2015 ble et rekordår med en omsetning på 60 millioner kroner, og selv om det er litt usikre tider så er vi optimistiske. Vi tror 2016 blir på samme nivå som i fjor, smiler han.

En av suksessfaktorene er investeringen i et nytt helautomatisk stanseanlegg i 2014.

– Dette var tidenes største investering for oss, og den nye helautomatiske maskinen har gitt oss et godt grunnlag for videre vekst. Resultatet kom jo allerede i fjor i form av rekordomsetning. I tillegg betyr kompetansen til medarbeiderne våre enormt mye sammen med prototypeavdelingen og såkalt «lean production» sier den daglige lederen og forklarer nærmere hva det siste innebærer:

– Det betyr at vi i alle ledd i driften prøver å eliminere sløsing. Det skjer gjennom mindre seriestørrelser, rask omstillingstid og høy gjennomløpshastighet. 

Moss Jern og Stanseindustri AS er en underleverandør som har kunder innen bransjer som energi, VVS, bygg og anlegg, jernbanen og Forsvaret. 

– Kundene våre er stort sett på Østlandet, i tillegg til at vi i flere år har hatt en eksport til Sverige. Det er moro å vise at det er fullt mulig å konkurrere i land hvor kostnadene tradisjonelt er lavere enn i Norge, sier Dag Gløer Aarum som har vært daglig leder ved bedriften i Rygge siden 2009.

Han forteller at Moss Jern- og stanseindustri AS har 34 medarbeidere, og det er en fin mix av fagfolk og ingeniører, unge og erfarne medarbeidere i den 51 år gamle bedriften. 

– Vi har en svært stabil arbeidsstokk, og et korttidssykefravær på kun to prosent. Det kan vi ta som en indikasjon på at folk trives, og jeg vil rose alle for at de bidrar til det gode arbeidsmiljøet.

Moss Jern- og Stanseindustri AS eies av Hønefoss-baserte Tronrud Engineering AS som med sine 120 ansatte omsetter for 200 millioner kroner. Tronrud er også kunde på en del tynnplateprodukter. Moss Jern- og Stanseindustri har holdt til i Industriveien på Rørskogen industriområde i Rygge siden 1982. Her disponerer de en fabrikk på ca. 4000 kvadratmeter og det er stort nok til å møte fremtidens utvikling.

Fikk du med deg denne?

Bravida på Jessheim er inne i en god periode. Nylig sikret de seg en viktig kontrakt verdt 25 millioner kroner i første byggetrinn.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24