Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
7. september i fjor iverksatte NAV Østfold den såkalte Hedmarksmodellen. Bare noen måneder senere har langt flere gått fra 100 prosent sykemeldt til gradert sykemelding.

- Vi satte oss et hårete mål, og er litt stolte nå at vi allerede har nådd målet. Vi har nå 47 prosent graderte sykemeldinger, og det er veldig bra. Men vi gir oss ikke der, sier avdelingsdirektør for NAV Arbeidssenter i Østfold Per Ivar Clementsen.

Hedmarksmodellen går ut på at det stilles krav til aktivitet og tilrettelegging på arbeidsplassen etter åtte ukers sykemelding. NAV Arbeidslivsenter jobber mot arbeidsgiverne og leger.

47 prosent gradert

- NAV-kontorene har sett på over 2.000 sykemeldinger som passerer åtte uker og stiller spørsmålet: Kan vedkommende være noe på jobb? Både arbeidsgiverne vi er i dialog med og legene har gjort en kjempejobb. At vi har fått 47 prosent over på graderte sykemeldinger må vi kalle en suksess, smiler Clementsen.

Resultatene er oppsiktsvekkende gode, og Clementsen presiserer at det ikke er gjort andre endringer enn at NAV praktiserer loven, at det settes stort fokus på aktivitetskravet og at aktørene ansvarlig gjøres.

- Loven er ikke endret, men vi har nå satt søkelyset på at det lønner seg å være på jobb. Vi går på arbeidsgiver og kjører opplæring, kurs og seminarer og forteller om hvor viktig det er å holde folk i jobb.

Helse er god økonomi

Arbeidsgiver har i dag plikt til å tilrettelegge arbeidsplassen for sykemeldte. Clementsen understreker at graderte sykemeldinger ikke er for å senke utbetalingene fra NAV, men for å holde folk i aktivitet på jobb. 

- Dette er helsefremmende tiltak, men god helse er også god økonomi. Veldig mange av dagens langtidssykemeldte lider av muskel- og skjelettplager og vi mener det er mulig å tilrettelegge bedre for denne gruppen. Nå ser vi at det er mulig, og vi ser også at det er fordeler for alle parter å ha folk i jobb, sier Per Ivar Clementsen.

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

MOSS: I 2014 etablerte VELA seg i Norge, året etter vant de sin første offentlige kontrakt med sine brukertilpassede stoler.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24