Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Ordfører Jon Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune brukte store ord da Backe Østfold AS overleverte Østsiden sykehjem. - Dette er Fredrikstad kommunes nye storstue, mente ordføreren.

Hele prosjektet med utomhusarbeider ble overlevert 27. februar i fjor, og den gang ble det ikke påvist en eneste feil eller mangel fra oppdragsgiverens side.

- Backe Østfold har gjort en god jobb under hele prosjektet og byggherren ser seg godt fornøyd med sluttresultatet, sa kommunens prosjektleder, Knut Ivar Håkensen.

I ettertid har det også kun vært snakk om innkjøring og innjustering, og det er daglig leder i Backe Østfold Håkon Glosli godt fornøyd med.

- Det er en god temperaturmåler. Med tanke på hva som skjer i byggebransjen andre steder, er vi selvsagt fornøyde med hva våre medarbeidere har utført, sier han.

Holdt fremdriften

Prosjektet til 150 millioner kroner ble påbegynt i september 2013, og selv med stram fremdriftsplan og en noe forsinket start, klarte Backe Østfold å holde planlagt fremdrift helt til bygget sto ferdig i desember 2014. Etter testkjøring i to måneder, var Fredrikstad kommune strålende fornøyd.

Krevende prosjekt

- Østsiden sykehjem er ett av mange eksempler på at vi får det til. Prosjektet er på 7 350 kvadratmeter, teknisk komplisert og med høy standard. Det er sterkt å kunne overlevere et så omfattende prosjekt uten anmerkninger i protokollen, sier en fornøyd Håkon Glosli.

Sykehjemmet er svært utypisk med rund utforming, og produksjonen krevde svært høy grad av detaljnøyaktighet, da byggherren valgte en arkitektur med store variasjoner.

- Vi sier med glimt i øyet, at Backe Østfold medarbeidere bygger utfordrende bygg til samme pris som andre bygger firkantede bygg. Akkurat det var tilfellet her, sier Glosli.

Trinn to vedtatt

Fredrikstad kommune har allerede vedtatt å bygge ut Østsiden sykehjem med et trinn to. Johan Abrahamson, som var Backe Østfolds prosjektleder ved første byggetrinn forbereder et tilbud, men tar ingenting for gitt.

- Vi føler imidlertid at vi har mye å bidra med også i neste trinn, men er klar over at vi må konkurrere på pris. At vi har overlevert et feilfritt prosjekt i 2015 er selvfølgelig en fordel, men er ikke avgjørende når kommunen gjennomfører sin anbudskonkurranse. Vi er forberedt på en kamp mot flere entreprenører, men er godt forberedt, sier Abrahamson.

 

Fikk du med deg denne?

GK Elektro i Østfold er i avslutningen på Nordens største kjølte automatlager ved Asko på Vestby.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24