Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Noen kan ha kreativ produktutvikling som livsstil. Derfor sitter konstruktører, selgere, designere og pakketeknikere side om side hos Glomma Papp AS i Sarpsborg. Sammen utvikler de prisvinnende løsninger. 

Emballasje, pappesker og butikkmateriell er ikke ord som får mange av oss utenforstående til å løfte på øyenbrynet. Hos Glomma Papp, derimot, er det nærmest meningen med livet, noe av det som får samfunnshjulene til å snurre, og gleden er like stor hver gang man kommer opp med en ny løsning. Det kan bare dreie seg om en mindre endring på en grå og litt kjedelig pappeske, men det kan like gjerne være en banebrytende løsning som vil føre til innsparinger eller effektivisering hos kunden. Styrke, holdbarhet og logistikk er viktige stikkord under hele prosessen. 

Lavere kostnader 

- For våre kunder kan en lettere og enklere emballasje føre til store innsparinger. Vi har mange eksempler på det. Da vi utviklet en standard displayløsning for Jordan tannbørster, førte det til 500 sparte palleplasser i året. Samtidig gikk behovet for transport ned fra 18 til 9 semitrailere. Mange klager på unødig emballasje, men med riktig emballasje kan man spare miljøet. Ekstra fint er det når mindre miljøbelastning også fører til lavere kostnader for kunden. Da har vi virkelig truffet innertier, sier markedssjef Ruth Nilsen, PU-sjef Ulf-Petter Lande og salgskonsulent André Voltersvik hos Glomma Papp AS. 

Dette er team work 

- Det er viktig at vi hele tiden ser etter forbedringer som kommer sluttbrukeren til gode. Det er mulig det er en slags "yrkesskade", men vi ser alltid mer på emballasjen når vi er i butikken og mindre på selve produktet, ler André Voltersvik. Han samarbeider tett med produktutviklingsavdelingen (PU) og den enkelte kunde for å kunne komme frem til den optimale løsningen. 

- Dette er lagarbeid, og kunden er ofte nysgjerrig på nye løsninger. Derfor jobber vi kontinuerlig med forbedringer, uavhengig av bestillinger. Kommer vi opp med et godt forslag, legger vi det gjerne frem for kunden uten at noen egentlig har bedt om det, sier Voltersvik. 

Store investeringer 

Det har gått 85 år siden emballasjeprodusenten Glomma Papp ble etablert og bedriften har i dag 180 ansatte ved Glommas bredd. Bedriften har en rekke ganger vunnet internasjonale priser for sine løsninger, og har nylig investert flere titalls millioner kroner i en moderne bølgepappmaskin som kan produsere opp til 2 800 mm bredde og helt unike kvaliteter, som blant annet dobbel EE-kvalitet.  Dette er en kvalitet som, på grunn av sin styrke og formbarhet, er meget godt egnet til emballasje som skal kjøres gjennom pakkemaskiner. Dette er etterspurt i et marked med fokus på kostnader, sier Ulf-Petter Lande.

Fikk du med deg denne?

Rent-A-Wreck i Sarpsborg tilbyr nå gunstige avtaler for virksomheter.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24