Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Da Dag Atle Brest overtok navnet Østfold Elektro og startet sin egen virksomhet høsten 2014, hadde han sett for seg en virksomhet med 5-6 ansatte. Nå er de 16 mann og omsatte cirka 25 millioner kroner i 2015.

- Planen var å starte en el-installasjonsbedrift med fokus på næringsbygg. Men det dukket opp noen flinke fagfolk som hadde kompetanse på bolig, og da de ble ansatte hos oss, gjorde vi om planene. Nå tar vi både prosjekter og serviceoppdrag innenfor alle typer bygg, både sterk- og svakstrøm, sier daglig leder og gründer Dag Atle Brest.

Konkurransedyktige

Mange i bransjen kjenner trolig igjen navnet fra andre virksomheter i distriktet. Han var blant annet med og startet Lyn Elektro i Sarpsborg i 2012, men valgte å trekke seg ut to år senere da det oppsto uenighet om den videre kursen. Brest overtok merkenavnet Østfold Elektro, som hadde ligget brakk siden 2006 og satset 100 prosent.

- Det nytter ikke å ta seg fri og sette seg i sofaen når man starter egen virksomhet. Jeg lever i og med jobben hele døgnet og trives med det. Vår organisasjon har en helt flat struktur og vi er i praktisk arbeid alle mann. Det gjør oss konkurransedyktige og svært fleksible. Nå har vi imidlertid funnet vår fasong på virksomheten og har ingen planer om å vokse oss større. Vi leier i stedet inn mannskap ved behov, sier Brest.

Nye og sultne

Østfold Elektro velger å spisse kompetansen til medarbeiderne på ulike områder. Selv om det ofte handler om å legge infrastrukturen for å få passende mengde strøm frem til lys, varme eller maskiner, er det stor forskjell på industri, prosjekt- og servicejobb.

- Derfor har vi egne serviceelektrikere og faste team som tar boligoppdrag, mens andre tar store prosjekter som det vi er i ferd med å avslutte hos Møller Bil på Ski. Dette har vært vårt største prosjekt hittil og har en verdi på rundt 13 millioner kroner. Det ligger helt oppunder det vi er i stand til å ta på oss, men vi har stor kapasitet og skal videre til nye store prosjekter. Ordrebøkene er rimelig fulle for 2016, ikke minst fordi vi er nye og sultne og strekker oss gjerne litt lenger for våre oppdragsgivere, sier Brest.

Viktig med fagfolk

Som fagmann har Dag Atle Brest stort fokus på elsikkerhet. Han er opptatt av å informere folk om hva man egentlig kan utføre selv, og det er i hovedsak ingenting når det kommer til el-installasjoner.

- Det er viktig å bruke fagfolk, slik at man slipper problemer hvis det skulle skje noe. Det er viktig å kunne dokumentere at installasjoner er utført av godkjente fagfolk.

Fikk du med deg denne?

Bravida er nå i avslutningsfasen på sin hittil største enkeltkontrakt, nemlig elektroarbeidet ved det nye sykehuset i Sarpsborg.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24