Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin

- Vi vet at Østfold trenger 6.000 arbeidsplasser de neste fire år. Nå starter vi opp prosjektet Næringsriket Østfold og målet er å bidra til vekst, sier fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.

Skal skape vekst

Prosjektet er i startfasen, men det er en bredt anlagt prosjektgruppe som nå starter opp.

-Fylkeskommunen legger 17 millioner kroner i dette og det viser at vi mener alvor. Det er også viktig for oss å gå bredt ut. Fylkeskommunen bruker betydelig ressurser for å bidra for å legge til rette for nyskapning, men også for å styrke de arbeidsplassene vi har og trekke til oss nye næringer til Østfold, sier Jacobsen.

Ingen grenser

Fylkeskommunen er på ingen måte alene. De har fått med seg flere store bedrifter.

-Som sagt mobiliserer vi bredt. Vi har nedsatt en styringsgruppe med cirka 20 personer og i tillegg til flere store bedrifter er også Innovasjon Norge, LO, NHO og Fylkesmannen med, forteller Jacobsen.

Styringsgruppa vil bli et strategisk diskusjons- og drøftingsarena, men varaordføreren er klar på at det Næringsriket Østfold skal resultere i mer enn diskusjoner.

-Alle som skal være med skal også bidra, det er et kriterium. Dette er en storstilt dugnad for flere arbeidsplasser i Østfold og vi kjører kickoff til høsten, sier Jacobsen. 

Viktigere enn noen gang

Arbeidet med å legge til rette, hjelpe og finne gode løsninger for å skape vekst i næringslivet i Østfold har aktualisert seg betraktelig den senere tid. 

-Sett i lys av det som skjer med flyplassen på Rygge så er det helt klart at denne jobben blir ekstremt viktig framover, avslutter fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Markedet for PLR-systemer vokser, og Jotne har en stor andel av dette.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24