Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
- Vi valgte PackTech fra Peterson Packaging på grunn av pris og erfaringene vi har med leverandøren fra 20 års samarbeid. Det sier fabrikksjef Morten Brostrøm ved Hans Borg Bryggerier i Sarpsborg etter at de nylig investerte millionbeløp i ny transportløsning og heis fra produksjonslokalene til det nye ferdigvarelageret.

- Vi er svært fornøyd med å vinne slike kontrakter, sier teknisk sjef i PackTech Henrik Finnestad. – Ikke minst er vi glade for å slå de utenlandske konkurrentene på pris. Det viser at norske leverandører er konkurransedyktige og står seg godt i et presset marked.

Solid utstyr

Hansa Borg Bryggerier kjøpte sin første pakkelinje fra PackTech allerede i 1996. Den fungerer fortsatt som den skal i produksjonslokalene, men er modernisert og bygget om flere ganger til nye format.

- Det er noe av styrken ved våre løsninger. De kan modifiseres og utvides nærmest i det uendelige. Hos en produksjonsbedrift endrer hverdagen seg fra tid til annen, og da er det viktig at utstyret de bruker ikke er fastlåst, men er fleksibelt og anvendbart. Hvis ikke kan det bli kostbart å legge om produksjonen eller endre produkter.

Større fleksibilitet

Det nye ferdigvarelageret til bryggeriet i Sarpsborg har store dimensjoner, og da pallevis med drikkevarer skulle flyttes fra tapperiet over til lagerreolene, fant ledelsen raskt ut at dette ikke kunne løses forsvarlig ved hjelp av trucker. Dermed kontaktet de tre tilbydere av transportløsninger, blant andre PackTech.

- Det viste seg lite effektivt å parkere paller i en veggåpning fire meter over gulvflaten for så å hente de ned med truck. Den nye løsningen gir oss større fleksibilitet, bedre effektivitet og en sikrere arbeidsplass, sier fabrikksjefen.

En del av løsningen representerer faktisk en dobling av effektiviteten ved henting av paller fra produksjonen. Tidligere måtte man hente én og én og plassere de i kø foran åpningen. Nå hentes to paller samtidig og plasseres på en mater ved siden av transportbåndet.

- Slik løsninger er vi flinke til å se i PackTech. Det gir kunden en ekstra fordel til en svært lav ekstrakostnad, sier Henrik Finnestad.

Kort responstid

Peterson har levert cirka 600 transport- og pakkeløsninger siden starten. Avtalene inneholder gjerne et punkt om service og vedlikehold, og responstiden er kort uansett adresse.

- Våre fem teknikere kjører landet rundt nærmest kontinuerlig. Vi skal være på plass innen 24 timer enten det er i Østfold eller Finnmark. Det klarer vi, sier Finnestad.

Pakkeløsninger i mer enn 30 år

Allerede i 1985 leverte PackTech sin første pakkemaskin til det norske markedet. Etter drøyt 30 år kan de se tilbake på 600 leverte anlegg og en voksende kundegruppe.

PackTech leverer komplette løsninger for manuelle og automatiske pakkelinjer. Porteføljen har stor variasjon av maskiner som er tilpasset kundens egen produksjonslinje. PackTechs medarbeidere har lang erfaring i å designe og montere alt fra enkle maskiner til store kompliserte systemer.

Høy servicegrad

- De fleste anlegg blir solgt med serviceavtale, og vi har fem serviceteknikere på veien i hele Norge med egne servicebiler. For oss er alle kunder like viktige, enten det er snakk om en gårdbruker eller storindustri. Alle er avhengige av at våre produkter fungerer som de skal og har dermed krav på samme servicegrad, sier teknisk sjef Henrik Finnestad.

Totalleverandør

PackTech er i dag totalleverandør til flere store kunder, det vil si kunder som også kjøper emballasje fra Peterson Packaging. Det betyr at vi tar oss av alt fra fylling av produkter til emballering og lagring.

- Fordelen med å kjøpe emballasje og maskiner fra samme leverandør er åpenbar. Det betyr effektiv produktutvikling, samt maskiner og produkter som samspiller, sier Finnestad.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Ikke noe oppdrag er for lite og ikke noe for stort for NorBetongs fire betongfabrikker i Østfold.

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKSJON
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALG
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES BLADENE
issuu.com/b2b24