Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Trenger du en ekstrabil i jobben, eller en nummer to-bil fra tid til annen, men er litt usikker? Da bør du kanskje vurdere å langtidsleie framfor å inngå en mangeårig leasingavtale. Det koster omtrent det samme, men er langt mer fleksibelt.

Firmaet 150 Kroner AS i Råde leier ut biler fra nettopp den prisen per dag. Da får du en moderne småbil med utleiers dekor og kan kjøre 50 kilometer per dag, noe som tilsvarer 18 000 kilometer i året. Du må forplikte deg til å leie i minst 30 dager, men etter den perioden er det fritt fram. Det betyr at du kan leie en liten firmabil hvis du har en sesongtopp et par måneder, for så å levere den tilbake og slippe kostnadene resten av året.

Utviklet konseptet

- Prisen inkluderer dessuten alt, bortsett fra drivstoff og autopass. Vi har prøvd ut konseptet et års tid og funnet at det faktisk fungerer veldig bra. Derfor satser vi på å øke ytterligere, ikke minst i Østfold og Follo, sier daglig leder Tom Henrik Johnsen. Northern Miles AS som eier 150 kroner AS har utviklet konseptet parallelt med utleievirksomhet av bobiler, som drives på flere steder i Norge.

- Bobil er veldig sesongbetont og vi trengte mer aktivitet i vinterhalvåret. Samtidig ville vi ikke etablere en «vanlig» bilutleie, men tilby noe nytt, sier han.

Planlegger utvidelser

Årsaken til de lave prisene hos 150 Kroner AS er et slags «ryanair’sk» forhold til kostnader og effektivitet. Johnsen har helt bevisst holdt seg til fire bilmodeller, nemlig Mitsubishi Space Star og Ford Focus på personbilsiden, mens han tilbyr Ford Courier og Dacia Dokker som varebil. I dag har han 60 biler, som stort sett alle er utleid, men planlegger å utvide betydelig.

- Så lenge vi holder oss til et så lite antall modeller har vi lave verkstedkostnader, enkelt dekkhold og vedlikehold. Vi har dessuten egen bildekoravdeling, slik at de som ønsker det får sin egen firmadekor på bilen. Alle slike tilleggsønsker koster noe ekstra, men vi holder uansett lave priser.

Fikk du med deg denne?

ASKIM: Norges beste badeland ligger i Askim. Det har brukerne avgjort etter en avstemming i regi av badelandene.no.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24