Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
– Etter 10 år syntes vi det var viktigere å kunne styre hele virksomheten selv uten påvirkning fra andre, sier daglig leder Petter Skaar. Fra 1. juli i år er Sentrum Regnskap i Spydeberg uten kjedetilknytning.

Hele organisasjonen gleder seg til den nye hverdagen. De fire ansatte ved hovedkontoret i Spydeberg og de tre kollegene på avdelingen i Oslo vil fortsette som før. Kundene vil neppe merke mye til overgangen.

- Nei, vi beholder samme kompetanse og leverer samme tjenester som før. Nå står vi imidlertid litt friere til å tilby kundene det de etterspør av løsninger eller systemer. Regnskapsbransjen endrer seg stadig vekk, og ikke minst den nye generasjonen næringsdrivende har andre krav enn sine forgjengere. Det handler mye om å kunne ha tilgang til ferske tall på nett, eller å kunne koble seg opp via mobil og nettbrett for eksempel. I den forbindelse lanserer vi snart en ny timeregistrerings-app, som kan betjenes via mobilen. Vi fortsetter også vårt samarbeid med Daldata, som har vært en god samarbeidspartner hele veien, sier Skaar.

To avdelinger

Regnskapskontoret i Spydeberg retter mye av sin oppmerksomhet på virksomheter i området mellom Indre Østfold og Oslo. Der finnes de fleste av kundene i dag og der ønsker Sentrum Regnskap å hente enda flere.

- Vi merker ikke noe til nedgangstider eller krise i oljesektoren hos oss. For vårt lokale næringsliv kan det til og med være en fordel med litt enklere og ikke minst billigere rekruttering av fagfolk, sier Skaar som i dag har cirka 300 kunder på de to avdelingene.

- Her i Spydeberg har vi tre autoriserte regnskapsførere og én regnskapsmedarbeider til å betjene kundene. Kompetansen er med andre ord på plass.

Tidkrevende jobb

Mange nystartede og mindre bedrifter velger i dag å føre sitt eget regnskap via mer eller mindre lettfattelige og nettbaserte løsninger. Petter Skaar synes dette er en lite heldig løsning.

- De helt små får rett og slett for lite å gjøre med regnskapet til at de klarer å opparbeide kompetanse på området. De som er litt større bruker kanskje for mye tid på det, i stedet for å konsentrere seg om kjerneområdet. Vi har mange eksempler på kunder som har valgt å gjøre jobben selv, men raskt oppdaget at det ble langt dyrere og mer tidkrevende enn å sette det ut. Det er et omfattende lovverk å sette seg inn i og man kan dessuten gå glipp av mye av den tekniske utviklingen ved å gjøre ting i eget hus, sier Skaar.

Sentrum regnskap er optimistiske med tanke på fremtiden og har en god spredning i kundeporteføljen.

- Vi har en del landbruk, men også håndverksbedrifter av ulik størrelse. Vi kan håndtere det meste, sier Petter Skaar.

Fikk du med deg denne?

MOSS: I 25 år har Uponor og Moss Jern- og Stanseindustri samarbeidet om produksjon av veggmonterte koblingsskap for rør.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24