Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Consem Entreprenør AS i Råde er i gang med å gjennomføre noen av sine største kontrakter noensinne. På Kambo er de i gang med riving og gjenoppbygging av tak på 200 boenheter og rehabilitering av 84 terrasser.

Takjobben utfører de for Skredderåsen borettslag, og bare et steinkast unna er kolleger i gang med å tette og rehabilitere 84 terrasser i Åvangen borettslag. Sammen representerer de to oppdragene noen av de største kontraktene bedriften noen gang har inngått.

- Kontrakten med Skredderåsen er den største vi noen gang har inngått. For oss som satser alt på rehabilitering er det tilfredsstillende å lande så store jobber. Vi har to år igjen i Skredderåsen, mens vi i løpet av høsten og vinteren vil avslutte den 7. blokka på Åvangen.

Holder timeplanen

Bedriften som har spesialisert seg på rehabilitering av boliger for flere boligbyggelag har nok å gjøre også hele 2017.

- Det ser lyst ut i lang tid fremover, bekrefter prosjektleder og medeier Terje Alexandersen. Han styrer de to store prosjektene på Kambo i Moss og har i tillegg kontroll på flere mindre prosjekter.

- Nå har vi holdt på med takjobben på Skredderåsen borettslag i ett år allerede, så her glir arbeidet greit unna. Det betyr at vi holder timeplanen. Vi sysselsetter ca 15 mann, ansatte og innleide på disse prosjektene

Vedlikehold av betongkonstruksjoner

For noen år siden trodde alle at bygg som var bygget i betong var vedlikeholdsfrie. Slik er det beklageligvis ikke. Parkeringshus som belastes med saltvann fra biler, påfører byggherren store vedlikeholdskostnader. Som kjent er armerings-stål og betong en dårlig kombinasjon.

Katodisk beskyttelse av armering i betongkonstruksjoner er et av våre spesialfelt. 

Vi har også betydelige oppdrag med forskjellige puss-systemer for fasader. I løpet av høsten og vinteren vil vi ha gjennomført fasaderehabilitering for den siste boligblokka på Alvim i Sarpsborg.

En hel «bydel» med 16 rekkehus og 9 boligblokker har dermed fått nye fasader.

Dette arbeidet ledes av prosjektleder, Arnt-Henrik Stormoen. Han ble ansatt i 2015 og har allerede 

markert seg med god faglig forståelse. Arnt-Henrik har med seg en gjeng på ca 10 – 12 mann til dette

spesialfeltet.

Fokus på HMS

Consem Entreprenør har sterkt fokus på HMS-arbeidet og legger stor vekt på bedriftshelsetjeneste, kompetanseutvikling og sosiale tiltak.

- Vi tror at dette er viktig i konkurransen om de beste medarbeiderne. De vokser ikke på trær i vår bransje. Derfor er det viktig å være ryddig og ha fokus på de viktige områdene, sier Alexandersen.

Consem ble startet av Arild Kubberød i 1989. For kort tid siden kjøpte Terje Alexandersen en større andel av selskapet.

- Planen er at jeg skal overta hele selskapet og jobben som daglig leder når Kubberød gir seg, men det er nok en stund til. Han er en viktig person med et stort og omfattende nettverk.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

ASKIM: Askim Stenindustri AS driver en av Europas mest moderne produksjonsbedrifter og tilbyr norske entreprenører rimelige benkeplater i naturstein og kvartskompositt.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24