Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

- Dette er den moderne måten å handle inn lunsj på jobben. Vi sparer både tid og penger, sier avdelingsleder Helge Eilertsen i transportfirmaet B.H Ramberg AS. De har vært kunde hos Kolonial.no siden mai i år.

Egentlig var det en tilfeldighet som gjorde at bedriften valgte å handle hos kolonial.no, men det er ingen tilfeldighet at de fortsetter. Både sjefen og de ansatte i det Skedsmo-baserte firmaet er nemlig både glade og fornøyde.

– Tidligere reiste et par av våre ansatte ut for å handle stort sett hver eneste dag, og det gikk etter hvert mye tid til dette. Tid er som kjent penger og vår måte kostet dermed noen kroner også, sier avdelingslederen.

Medarbeiderne bestemte

Det var en av medarbeiderne som luftet ideen om å handle på nett og få varene levert på døra i stedet for å bruke de ansattes tid på dette. 

– Da dukket Kolonial.no opp ganske fort, men det var ikke så lett å finne alternativer som leverer til næringslivet. Det spilte imidlertid liten rolle, da det var lett å finne frem på nettsiden til Kolonial.no, og utvalg og priser var helt greie for oss. Dermed bestemte vi oss for å teste ut dette, og det angrer vi ikke på nå. Internt var det en helt demokratisk prosess, og ikke en toppstyrt løsning. Det gjør at alle kollegene er fornøyde og liker løsningen også, sier Eilertsen.

Pølsefest på fredag

B.H. Ramberg har alltid tatt ansvar for mat på jobben til de ansatte, mot en egenandel fra hver enkelt. Eilertsen trekker frem det store utvalget i frukt og grønt hos Kolonial.no som som spesielt positivt for bedriften, og forteller at dette har medført en kostholdsendring til det bedre hos terminalmedarbeiderne. 

– For oss er det viktig at medarbeiderne får i seg nok og riktig mat mens de er på jobb. Det gjør at både humør og innsats er på topp. Jeg tror bestemt at vi spiser sunnere mat nå enn da vi handlet ute. Vi spiser iallfall mer frukt og grønt.Vi har en grunnbestilling liggende inne til hverdags, men bytter på eller legger til som vi lyster. Alle ansatte kan komme med egen ønsker, så lenge det ligger innenfor rimelighetens grenser. Hver fredag har vi dessuten pølselunsj, noe som alltid er populært, sier han.

Stor transportaktør

Transportselskapet har ikke kantine, men et lite kjøkken, kombinert med spiserom. Her smører de ansatte sine egne brødskiver og henter seg frukt og drikke. Når vi er på besøk, er det fortsatt en stund til lunsj, men et par av medarbeiderne er ikke vanskelige å lokke til bordet.

– Vi tar gjerne litt mat så lenge det smaker så godt som dette, smiler Hans Magnus Jacobsen og Arne Johan Gundersen.

Største terminal

B.H Ramberg har cirka 70 ansatte, hvorav 25 på den største terminalen på Skedsmo. De har ytterligere en lokal terminal på Langhus, mens hovedkontoret ligger i Drammen. Selskapet omsatte i 2015 for 220 millioner kroner og er en totalleverandør av transport, logistikk, lagring og tredjeparts logistikkløsninger til næringslivet. Hovedproduktet er landsdekkende fremføring av stykk- og partigods.

 

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

Du kan spare tusenlapper i skatt med godkjent elektronisk kjørebok fra Autobok.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24