Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Det er stor interesse for å gjenbruke asfalt som blir knust til en slags grov oljegrus. Fossens Eftf på Mysen tar imot og leverer tonnevis hvert eneste år.

Det er foreløpig kostnadsfritt å levere asfaltrester hos Fossen, og mange entreprenører benytter seg av denne muligheten til å bli kvitt spesialavfallet. Det nye produktet blir brukt som underlag for vei, parkeringsplass eller andre steder som skal asfalteres.

- Knust asfalt er svært godt egnet som underlag, da det er ganske seigt og blir derfor veldig stabilt. Enkelte steder kan det brukes som topplag, men det er noe grovt å kjøre på. Men på skogsveier eller på anleggsområder er det perfekt. Det støver jo heller ikke når det er tørt, sier daglig leder i Fossens Eftf og Mona betong på Mysen, Ingar Jensen.

Økning for Mona Betong

Fossens samboer, Mona Betong AS opplever også gode tider i år. 2016 fikk en pangstart ved at betongprodusenten fikk leveransene til flere tusen kvadratmeter gulv hos dekkgiganten Continental ved E18 i Askim.

- Produksjonen gikk nærmest kontinuerlig hos oss, da vi skulle levere nærmere 2 900 kubikkmeter betong i løpet av noen uker. Men siden dette var på vinteren, da aktiviteten ellers er ganske lav, representerte jobben en god start på 2016. Senere har det egentlig rullet på med mindre leveranser til boligprosjekter og enkelte kommunale bygg som skoler og barnehager, sier Jensen.

Produserer murblokker

Mona Betong har stor etterspørsel etter et relativt nytt produkt, nemlig betongblokker, som kan brukes til alt fra grunnmur til støttemur og betongbinger. Blokkene produseres av betongrester i 40x40x160 og 80x80x160 centimeter, både halv og hel lengde.

- Det er snakk om tunge blokker som kan stables loddrett i høyden. De er utstyrt med et låsesystem slik at de kan bygges omtrent som legoklosser og blir derfor svært stabile, sier Ingar Jensen.

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

MYSEN: Arkitektkontoret Arkama as på Mysen jobber med et bredt spekter av oppgaver innenfor arkitektfaget for offentlig og privat sektor.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Hele 1 400 mobiltelefoner har Nordialog i Fredrikstad levert til det nye sykehuset i Sarpsborg.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24