Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Det er stor interesse for å gjenbruke asfalt som blir knust til en slags grov oljegrus. Fossens Eftf på Mysen tar imot og leverer tonnevis hvert eneste år.

Det er foreløpig kostnadsfritt å levere asfaltrester hos Fossen, og mange entreprenører benytter seg av denne muligheten til å bli kvitt spesialavfallet. Det nye produktet blir brukt som underlag for vei, parkeringsplass eller andre steder som skal asfalteres.

- Knust asfalt er svært godt egnet som underlag, da det er ganske seigt og blir derfor veldig stabilt. Enkelte steder kan det brukes som topplag, men det er noe grovt å kjøre på. Men på skogsveier eller på anleggsområder er det perfekt. Det støver jo heller ikke når det er tørt, sier daglig leder i Fossens Eftf og Mona betong på Mysen, Ingar Jensen.

Økning for Mona Betong

Fossens samboer, Mona Betong AS opplever også gode tider i år. 2016 fikk en pangstart ved at betongprodusenten fikk leveransene til flere tusen kvadratmeter gulv hos dekkgiganten Continental ved E18 i Askim.

- Produksjonen gikk nærmest kontinuerlig hos oss, da vi skulle levere nærmere 2 900 kubikkmeter betong i løpet av noen uker. Men siden dette var på vinteren, da aktiviteten ellers er ganske lav, representerte jobben en god start på 2016. Senere har det egentlig rullet på med mindre leveranser til boligprosjekter og enkelte kommunale bygg som skoler og barnehager, sier Jensen.

Produserer murblokker

Mona Betong har stor etterspørsel etter et relativt nytt produkt, nemlig betongblokker, som kan brukes til alt fra grunnmur til støttemur og betongbinger. Blokkene produseres av betongrester i 40x40x160 og 80x80x160 centimeter, både halv og hel lengde.

- Det er snakk om tunge blokker som kan stables loddrett i høyden. De er utstyrt med et låsesystem slik at de kan bygges omtrent som legoklosser og blir derfor svært stabile, sier Ingar Jensen.

Fikk du med deg denne?

SKEDSMO: I februar flyttet selskapet Entreprenørservice alle sine ansatte fra Rud i Bærum til Berger industriområde i Skedsmo.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24