Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Daglig leder Atle Rustad ved Dataservice AS i Halden forteller at stadig flere bedrifter ønsker å sette ut driften av sine server- og dataløsninger. I stedet kan kundene bruke sine ansatte til core-business og lar Dataservice håndtere bedriftens datadrift.

- Ved å sette bort it-oppgavene til oss forenkler vi hverdagen til våre kunder med tanke på drift av it i bedriften. Vi sørger for alle oppdateringer og programrettelser, og vi bidrar til at våre kunder har sikkerhetskopi og antivirus systemer som er oppdatert og fungerer. Våre kunder sparer plass, kjøling og strøm til eget datarom. Sikkerhet står i høysetet og det kommer stadig nye krav som det må tas hensyn til, sier Rustad.

Løsninger og fordeler

- Med våre løsninger bidrar vi til at bedrifter kan tenke innovativt og nytt og dermed skaper vi nytteverdier som igjen bidrar til økt business, forteller salgssjef hos Dataservice Ole Harald Førisdahl.

- Fordelen med å sette ut drift av it-systemene er mange, og økonomisk sett unngås store investeringer i nytt utstyr ved at man i stedet velger å leie servere som er plassert i våre to datasenter (gir redundans). Dette medfører at man unngår unødig nedetid på server, og dermed økes effektiviteten, sier Førisdahl.

Smertefri endring

- Etter mange års erfaring med å håndtere flytting av våre kunders data over til våre servere opplever kundene prosessene som effektive og smertefrie. Vi kan vårt fag og sørger for gode og effektive planer for gjennomføring av denne type prosjekter. Gjennom flere års arbeid med lignende oppgaver har vi bygget høy ekspertise og erfaring, noe som betyr at vi sørger for at kunder som flytter over til oss er ”up and running” uten merkbar nedetid. Dermed unngås ubehageligheter som ofte følger når servere og datasystemer ikke fungerer, forklarer Førisdahl. 

Han forteller også at mengden av data er voksende i de fleste bedrifter. Brukerne jobber ofte på flere enheter som PC, nettbrett og mobil, og dette deles stadig oftere. Dette krever igjen mulighet for  skalerbarhet og økt kapasistet, noe som vi gir våre kunder i våre løsninger.

Fornøyde kunder

Dataservice ble etablert for snart 30 år siden, og vi har bygget oss opp til å bli en foretrukken aktør innenfor bransjen i flere områder av fylket.

 Dataservice har kunder fra små og mellomstore bedrifter til flere av kommunene i fylket, og  de har i løpet av de siste 15 årene blitt en betydelig leverandør av bredbåndsforbindelser til Internett. 

- Vi har bygget opp fibernett i Halden, Aremark, Rakkestad, Marker, og Eidsberg samt flere lokasjoner i Sarpsborg og Fredrikstad, forteller Rustad.

Han forteller avslutningsvis at det viktigste bidraget for deres suksess så langt er fornøyde kunder.

- Vi sørger alltid for å være tilgjengelige for våre kunder selv om vi med årene har blitt større. Våre kunder vet de har en god lokal partner kombinert med de stordriftsfordeler vi oppnår med våre løsninger, avslutter en fornøyd og fremoverlent Atle Rustad.

Fikk du med deg denne?

KRÅKERØY: - Jeg har lært utrolig mye gjennom fagskoleutdanningen til AOF, sier Cathrine Eliassen (54).

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24