Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:


Isoenergi fortsetter å vokse, og i Østfold, Akershus og Oslo har markedet tatt imot blåseisolering med åpne armer. -Vi startet opp i våres og er veldig fornøyd med responsen, forteller Morten Svendsen, daglig leder i avdeling Østfold, Akershus og Oslo. 

Vi møter Morten Svendsen og gründer Børre Finsrud på en større jobb i Bærum. Kunden har sett fordelen av Isoenergis mange fordeler.

- For det første er det ekstremt effektivt med tanke på tid. Men logistikken er også en betydelig fordel. Vi kommer med en bil, og det er alt. Vi har med oss alt vi trenger i bilen og da slipper kunden å tenke på lagringsplass, sier Svendsen og Finsrud. 

To mann løser alle jobber

Bak på lasteplanet står maskinen som trekker isolasjonen i et rør. To mann løser en isoleringsjobb og farten er overveldende.

- I forhold til tradisjonell isolering så går det raskt. Når alt er lagt til rette kan vi isolere et helt hus på en dag, sier Finsrud og legger til at kvaliteten på isoleringen blir vel så bra som tradisjonell isolasjon.

- Forskjellen er at vi ikke har de tradisjonelle platene, men når isolasjonen er blåst inn har den samme eller bedre effekt. Vår isolasjon er også laget av glass, og produseres i St.Helens i England. 80 prosent av råstoffet er resirkulerte glassflasker, forteller Finsrud.

Snart landsdekkende

I dag er Isoenergi representert i Buskerud, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Nordland, Østfold, Oslo og Akershus, men det stopper ikke der. Isoenergi er allerede størst i landet på blåseenergi.

- Målet er at vi dekke hele landet, og går det som vi tror er det målet nådd innen et års tid, forteller daglig leder i Isoenergi AS, Børre Finsrud, som startet firmaet i 2008.

Konseptet er i utgangspunktet enkelt; isolasjonen blåses inn i vegger, tak og gulv – og den store fordelen er at det skjer raskt, veldig raskt.

Miljøvennlig

- Denne type isolering er miljømessig veldig bra, det støver ikke og klør ikke, og prosessen er så og si lydløs, smiler Finsrud som også bedyrer at de er meget konkurransedyktige på pris.

Isoenergi har i hovedsak isolering av nybygg for entreprenører og byggmester-bedrifter, men når kulden setter inn for alvor får de mange henvendelser om etterisolering for private huseiere.

- Denne typen isolering egner seg over alt. På loftsgulv eller i vegger, materialet blir i lukkede konstruksjoner som vegger og etasjeskiller komprimert, slik at det fungerer som en matte. Det er også verdt å merke seg at det ikke synker sammen etter at det er blåst inn i veggen. 

Dekker alt

Selv om Morten Svendsen og Børe Finsrud i all hovedsak jobber med proff- og privatmarkedet innen bygg og anlegg, så kommer det forespørsler fra andre segmenter.

- En av styrkene til vårt konsept er at det kan brukes til utrolig mye. Vi kommer enkelt til og så lenge vi kan få et hull til å blåse isoleringen gjennom så går det bra. Vi har fått forespørsler om å isolere både større båter og skap på lastebiler, smiler Morten Svendsen og Børre Finsrud.

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

Det er viktig at du ser godt på jobben. Bedre syn gir økt effektivitet.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24