Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Fra Norgesdekks hovedlager i Ytre Enebakk rett syd for Oslo sendes det årlig ut flere hundre tusen dekk til det norske bilmarkedet.

Norgesdekks Oslo-avdeling har vokst seg ut av de gamle og flyttet nylig inn i nye og større lokaler, også disse lokalisert i Ytre Enebakk. Kjeden har også avdelinger i Bergen, Jæren, Kristiansand, Tønsberg og Trondheim, i tillegg til avdelingen i Oslo. Avdelingsleder for Norgesdekk Oslo, Petter Holth forteller at kjeden er Norges største uavhengige dekkgrossist og importør. 

- Vi disponerer mer enn 35 000 kvadratmeter lager fordelt rundt på avdelingene, hvorav 11 000 kvadratmeter her i de nye lokalene i Enebakk, sier han.

Norgesdekk har 2200 forhandlere

- Årlig leverer vi gjennom vårt store nettverk bestående av mer enn 2300 forhandlere drøyt 650 000 dekk for personbilmarkedet, dvs. at vi skor mer enn 160 000 biler. I tillegg leverer vi 150 000 aluminiums felger, 12 000 lastebil dekk og 7000 dekk til traktor og landbruksmarkedet, forteller Holth.

Fullsortiment

Norgesdekk har kanskje landets beste utvalg både når det gjelder forskjellige dekksegment, og når det gjelder utvalg innenfor de enkelte segment, forteller Holth.

- Vi har avtaler med de fleste dekkprodusenter, noe som betyr at våre forhandlerne kan selge de aller fleste dekkmerker til sine kunder. For forhandlerne betyr dette også at man kan forholde seg til færre leverandører, man får det meste fra oss, noe som forenkler logistikk og bestillingsrutiner. 

I praksis leverer Norgesdekk alt fra premium merker som for eksempel Michelin til mindre og rimeligere mindre kjente merker – vi dekker bokstavelig talt alle kvalitet- og prisklasser.

Falken dekk og felger

Norgesdekk er importør av det japanske dekkmerket Falken, et varemerke som har tatt stadig større markedsandeler de siste årene. Falken er et skikkelig kvalitetsprodukt som vi er stolte av å være importør av, forteller Holth. 

- Norgesdekk kjøpte også nylig opp felgimportøren Felgimport Norge AS. Gjennom dette oppkjøpet vil vi satse stort på felg fremover, og vi regner med å levere mer enn 150 000 felger i året, sier Holth.

Framoverlent satsing

Avdelingsleder for Oslo avdelingen, Petter Holth (som selv er selskapets nest største aksjonær) forteller at hovedeierne av Norgesdekk, Arne og Jone Stangeland på Jæren, har satset tungt på utvikling av it- og logistikkløsninger. De er hele tiden på utkikk etter muligheter for forbedring, og vår nye web-shop for forhandlerne gjør hverdagen både enklere og mer effektiv for alle parter.

I tillegg til utvikling av systemer ønsker vi også å vokse videre gjennom nye forhandlere i blant annet vår region, avslutter en svært positiv og engasjert avdelingsleder.

Fikk du med deg denne?

IKM Inspection AS har overtatt resten av aksjene i tidligere IKM Røntgenkontrollen.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24