Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin

Nylig kjøpte Bjørnstad Bygg Utvikling AS i Rakkestad et 30 mål stort område som nå skal utvikles til 70 boliger i løpet av 8 år. – Vår største investering noen gang, men interessen virker stor, sier daglig leder Odd Arvid Bjørnstad.

Fladstadjordet som snart skal bebygges ligger sentralt i Rakkestad og de skrånende tomtene har vist seg å være attraktive for mange. Før alle formaliteter er klare har nemlig en lang rekke interessenter allerede stukket innom eller gitt lyd fra seg. Bjørnstad er derfor optimistisk med tanke på utviklingen av det store tomteområdet.

- Vi stikker trolig spaden i jorda før sommeren. Vi har delt utbyggingen i to trinn og første trinn vil inneholde 35 enheter. Boligene vil bli satt opp i løpet av tre til fem år. Deretter tar vi fatt på andre byggetrinn med like mange boenheter, sier Odd Arvid Bjørnstad.

Avansert verktøy

Bjørnstad Bygg har utviklet seg til en svært moderne virksomhet, og lederen tar gjerne i bruk elektroniske løsninger for å bedre kvaliteten og kommunikasjonen mellom kontoret, egne ansatte ute på prosjektene og underentreprenører. Samtlige ansatte ute bruker nettbrett og prosjektstyringsverktøyet KPD (KundeProsjektDokumentasjon), noe som gir alle samme informasjon samtidig. Dette reduserer behovet for kontroll på byggeplassen og gir en mer effektiv prosess. BIM (BygningsInformasjonsModellering) er implementert i løsningen og brukerne kan hente frem grensesnitt, ferdig bygg, grunntegninger eller andre dokumenter.

Økt kapasitet

- Vi ble med i Norgeshus for to år siden, og dette har gjort oss i stand til å utvikle oss innenfor avanserte systemer. Ikke alle virksomheter, enten de er små eller store har investert i dette. Vi synes det er veldig spennende å ligge i forkant, og Norgeshus yter også viktig støtte til prosjektering av større prosjekter, som for eksempel Fladstadjordet.

Bjørnstad Bygg AS har i dag 18 ansatte og omsatte for cirka 24 millioner kroner i 2016. Fortsatt satser de på lokal arbeidskraft og er opptatt av å utvikle egne ansatte gjennom lærlingordningen og annen kompetanseheving.

- Vi har økt mye innenfor tjenester som tegning og prosjektering og fått flere faste kunder på dette. Nå er vi tre ansatte som kan levere slike tjenester og kan derfor påta oss ytterligere oppdrag, sier Odd Arvid Bjørnstad.

 

Annonse - Ørakonferansen 2017

 

Mer info og påmelding - klikk her!

Det nærmer seg Øra-konferansen 2017. Er du opptatt av gjenvinning, gjenbruk av ressurser og det som kalles sirkulær økonomi bør du få med deg denne konferansen.

Informasjon og påmelding - klikk her!

Fikk du med deg denne?

Clinique Andenæs har byttet navn til Clinic Strømstad avd Moss og har flyttet til Lilleng Helsepark.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

JESSHEIM: Rett Bemanning Romerike er byrået som satser på kvalitet.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

REDAKSJON / GRAFISK

Per-Kr. Aasen, 916 20 304
Heine Aasen, 926 49 329

SALG

Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Linda Andreassen, 479 31 550
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439

FØLG OSS

Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike
Buskerud, Asker, Bærum: facebook.com/NæringslivBuskerud


LES BLADENE

issuu.com/b2b24