Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Nå har svenske Borga Group gjennom Borga Stålbygg AS etablert seg i Ski og har ambisjoner om å bli en aktiv leverandør av stålhaller i Norge. 

Familieeide Borga har vært i virksomhet i 40 år og startet med produksjon av stålplater i Skara i Sverige. Med tiden la de om driften til også å omfatte bygging av stålhaller og har investert i en egen produksjonsenhet i Polen. Denne er utviklet til en kvalitetsprodusent av stålrammer. Kledningen, eller stålplatene, blir fortsatt produsert i Sverige. Borga Stålbygg har levert bygg i Norge i 15 år allerede, men først nå skal markedet betjenes fra en norsk avdeling.

Vokser kraftig

- Borga Stålbygg AS er nystartet, men har ambisjoner om vekst i framtiden. Det svenske Borga-konsernet vokser i dag kraftig, ikke minst på grunn av konkurransedyktige produkter. Det handler ikke alltid kun om pris, men like ofte vår ambisjon om å levere som bestilt. Vi kaller det problemfri bygging, noe våre kunder setter stor pris på. Vi leverer det vi sier vi skal levere, til avtalt pris og til avtalt tid. Oppdragsgiver får ingen overraskelser underveis, sier daglig leder i Borga Stålbygg AS Harald Hansen. Han legger til at omsetningen 2017 er budsjettert til cirka 15 millioner kroner, men at ambisjonen er å omsette 100 millioner kroner i 2020.

Flere varianter

- Foreløpig velger vi å kjøpe det vi trenger av ingeniør- og konsulenttjenester ute. Byggene kommer ferdig sveiset fra fabrikken i Polen og monteres på plass av deres medarbeidere. Det sikrer pålitelige leveranser og nøyaktighet. Vi leverer både isolerte og uisolerte bygg, med eller uten mesaninløsning. I tillegg til vanlig stålkledning, leverer vi også sandwich-elementer utvendig, sier Hansen.

Bred kompetanse

Borga Stålbygg AS har allerede landet et par kontrakter og skal i gang med et ridehus på Stadlandet om kort tid. I tillegg skal det reises en stålhall i Fredrikstad. Leverandøren er også i samtaler om bygging av et større anlegg i Norge.

- Selv om vi er en liten avdeling i Ski, har vi en stor organisasjon i Skara i Sverige å lene oss mot. Der finnes bred kompetanse som er opparbeidet gjennom mange år, sier Hansen som selv har bakgrunn som leder innen servicenæring, produksjon og industri.

 

Fikk du med deg denne?

Midtre Romerike Avløpsselskap (MIRA) IKS bygger Norges flotteste renseanlegg.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24