Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin

Veidekke Entreprenør AS reduserer nå bruken av prefabrikkerte betongelementer og øker heller andelen plasstøpt betong. – Vi ønsker å gjenoppbygge vår egen kompetanse på dette området, sier distriktsleder Rune Andersstuen.

Veidekke på Ås dekker hele Østfold og Follo etter at distriktene ble slått sammen med naboene i distriktet for litt over ett år siden. Tanken om å øke egenproduksjon av plasstøpt betong er ikke ny, men av ulike grunner har det blitt med planene frem til nå. Noe av årsaken til at de nå gjennomføres er at Rune Andersstuen overtok som distriktsleder i april i fjor. Han kom fra Veidekke i Oslo, der plasstøpt betong har en helt annen plass i prosjektene.

Jevnere prisnivå

- I Oslo har dette hele tiden vært vanlig på de fleste prosjekter. Hvorfor utviklingen har gått i en annen retning i Østfold og Follo er vanskelig å si, men det er ingen tvil om at våre ansatte ønsket å snu dette igjen. Ved større egeninnsats på betong får vi bedre kontroll med prosjektene og vi blir mer fleksible og kan tilpasse og gjøre endringer på et mye senere tidspunkt i et prosjekt. Våre beregninger viser også at det ikke går ut over byggetiden, sier Andersstuen. Han legger til at prisen på prefab og plasstøpt ofte kan være ganske like, men at det bli enklere å holde et stabilt prisnivå nå.

- Prefab-elementer er ofte preget av prissvingninger avhengig av konjunkturene i byggebransjen. Det slipper vi nå.

God plattform

- Vi ønsker å satse på egne ansatte fremfor å kjøpe ferdigelementer i samme grad som før. Nå får også vi anledning til å ta inn langt flere lærlinger, noe som er bra for å videreutvikle kompetansen i selskapet. Vi var gode på dette før, og mye av kompetansen er fortsatt bevart. Derfor har vi en god plattform å starte på, men vi må rekruttere jevnlig for ikke å miste kunnskapen underveis, sier driftsleder Pål André Holt.

Godt forberedt

Veidekke Entreprenør Follo/Østfold skal snart i gang med første prosjekt, der de støper på plass framfor å montere elementer.

- Vi har to prosjekter på gang. Det første er et boligprosjekt i Drøbak og det andre er omsorgsleiligheter i Trøgstad. Dette blir en overgangsperiode for oss, da vi ikke er helt topptrimmet ennå. Men vi har strukturert opp lag og lagt opp rutiner og er godt forberedt, sier Rune Andersstuen.

 

Les Østfold og Follo

De fem nyeste

VESTBY: Follo Oppmåling AS i Vestby har hatt betydelig fremgang siden starten i 2014. Nå ser de tre eierne for seg ytterligere vekst i takt med utviklingen av Vestby sentrum.

Les mer

Fikk du med deg denne?

SaresGruppen vokser så det knaker. Nå starter de også med leasing av el-sykler, og markedet tar helt av.

Siste fra Romerike

OSLO: For KONE handler det meste om sikkerhet og kvalitet når de installerer heiser. Nå skal de levere 5 Monospace 500 til første byggetrinn på Entreen.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24