Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
– Vi planlegger å utvide virksomheten til 4–5 ansatte i løpet av noen år. Ordrebøkene er allerede fulle, sier innehaveren av Elektro Spesialisten AS på Kråkerøy, Rino Høistad.

Høistad startet sitt selskap for to år siden, men har lang erfaring fra egen virksomhet tidligere. Men etter å ha vært ansatt medarbeider i 10 år ble savnet etter egen virksomhet for stort, og Elektro Spesialisten AS så dagens lys.

Flere autorisasjoner

– Jeg har både gr.L og Ekom-autorisasjon og kan etter 30 år i bransjen påta meg alt fra elektroarbeider til installasjon av tele/data-anlegg, nødlysanlegg og alarmer eller andre svakstrømopplegg i bolig og næringsbygg. Jeg er også utdannet automatiseringsteknikker. Det er mange oppdragsgivere som i dag ønsker å samarbeid med mindre operatører på grunn av servicenivå og fleksibilitet. Det er enklere å kontakte en mindre leverandør og finne en løsning hvis det plutselig skjer noe uforutsett, sier Rino Høistad.

Fordel med medlemskap

Han er medlem av Norgeseliten, og ser mange fordeler med et slikt forhold.

– Norgeseliten og grossisten Berggård Amundsen & Co AS gir oss et godt nettverk og er noe av grunnen til at vi har så mye å gjøre akkurat nå. Det er ganske mye som er lovpålagt og skal være på plass når du starter. Du skal for eksempel ha rutiner for HMS, interkontroll av bedrifter, FDV dokumentasjon og KS kontroll- og systemdokumentasjon. Norgeseliten tilrettelegger med å krympe den tiden du må bruke på slike rutiner til et minimum, og det er en stor fordel for oss som er små, sier Høistad.

Mange næringslivskunder

Allerede til sommeren planlegger Elektro Spesialisten AS å ansette en lærling i bedriften. Samtidig håper Rino Høistad å kunne ansatte en rutinert og selvgående medarbeider.

– Det stiller krav til både samarbeidsevne og selvstendighet når man jobber i en liten bedrift. Men det er en spennende og trivelig bransje, og vi treffer mange kunnskapsrike personer hver eneste dag. Det gir oss både utfordringer og bidrar til faglig utvikling, sier Høistad, som i dag har mellom 70 og 80 prosent næringslivskunder.

– Vi har noen faste samarbeidspartnere, men hovedtyngden ligger på nye prosjekter. Det kommer også stadig flere serviceoppdrag via nettet og andre kanaler. Vi gir ofte fast pris på våre oppdrag, noe mange setter pris på, sier 51-åringen.

Fikk du med deg denne?

Brødrene Thomas og Espen Karlsen i Glacio AS er store på frys- og kjølelagring i Fredrikstad og Rakkestad. Nå skal de ble enda større.

Siste fra Buskerud, Asker og Bærum

DRAMMEN/KONGSBERG: Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr, og skaffer det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Siste fra Romerike

NITTEDAL: Miljøvennlige løsninger koster, men hos Green Table fås brukte kvalitetsmøbler til halv pris.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24