Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Rakkestad Sogneselskap SA oppgraderer butikklokalene og satser hardere mot profesjonelle aktører i næringslivet.

Sogneselskapet har siden 1823 vært leverandør til landbruket, men er nå også en stor leverandør til industrien i Østfold. Rundt 30 årsverk sysselsettes i Rakkestad Sogneselskap og tilhørende datterselskaper.

- Vi skal fortsette å drive med høy aktivitet, og tiden var nå inne for å bytte innredning og oppgradere butikken, forteller daglig leder i Rakkestad Sogneselskap SA, Magne Solbrække.

Den nyoppussede butikken i Sagveien 8 på industriområdet i Rakkestad bugner av varer.

- Vi har 1.200 kvadratmeter store og moderne lokaler. Her er 15.000 vareartikler lagerført, og i vårt sortiment har vi totalt sett tilgang på nærmere 50.000 artikler, forteller han og legger til:

- Vi har 300 kvadratmeter serviceverksted, og store lagerlokaler her , så vi mener å være godt rustet for å være med inn i fremtiden, og være en betydelig aktør i flere markeder.

Bygget tillit i snart 200 år

Siden 1823 har Rakkestad Sogneselskap utvidet produktspekteret til å omfatte alt innen elektroverktøy, luftverktøy, håndverktøy, sveisemaskiner, bilrekvisita, smøreoljer, arbeidstøy, verneutstyr, skogutstyr, hageprodukter, bolter, skruer, elektriske artikler, bor, gjengetapper og spesialutstyr til industrien.

- Vi har 60 prosent av vår omsetning til industri og næringsliv i Østfold. Det inkluderer leveranser også til lokale selskaper innen offshore. Vi gleder oss over at det som var en svikt i markedet for offshore-industrien nå ser ut til å ta seg opp igjen, sier han.

40 prosent av omsetningen i Rakkestad Sogneselskap er til landbruket og privatmarkedet hovedsaklig i og rundt Rakkestad.

- Vårt mål er å være en stor aktør i det profesjonelle markedet.Vi selger på kvalitet, kunnskap og service, sier Solbrække.

Nå vil selskapet han er daglig leder i markedsføre seg enda kraftigere mot byggindustri og byggmestere, der Rakkestad Sogneselskap mener varespekteret de kan tilby vil passe som hånd i hanske for byggebransjen.

- Det er et konkurranseutsatt marked vi jobber i, og vi kunne ikke ha vokst i dette markedet i snart 200 år, dersom vi ikke hadde trofaste kunder, som har tillit til oss. Det å være en seriøs aktør innenfor industri-, landbruks- og privatmarkedet forplikter, sier han.

Satser på god service og kvalitet

Rakkestad Sogneselskaps målsetning om å kunne tilby «det meste for de fleste» holder stand. Policyen er å selge varer og god kunnskap, som bidrar til at næringslivs-  og industrikunder opplever trygghet i hverdagen i forhold til utstyret.

- Vi har tre godt skolerte ansatte på vårt serviceverksted. Hvis noe skulle skje med utstyr en kunde har kjøpt hos oss, støtter vi raskt opp med service og låner ut utstyr, slik at kunden kan konsentrere seg om sitt arbeid og med så lite problemer som mulig, sier han.

Solbrække understreker at verktøy og utstyr solgt fra Rakkestad Sogneselskap er beregnet på det profesjonelle markedet, og følgelig tåler å bli brukt i timesvis daglig.

- Vi inngikk for to år siden en avtale med selskapet Big, som gjør innkjøp av verktøy og utstyr for rundt to milliarder kroner årlig. Det sikrer oss merkevarer fra de viktigste produsentene innenfor verktøy og utstyr. Det er driftssikkert og solid utstyr, som vi med trygghet tilbyr både industri, landbruk, næringsliv og private, forteller han.

Egne selgere og distribusjonsnett

Det å kunne tilby «det meste for de fleste» er en målsetning Rakkestad Sogneselskap har satt seg, og hele tiden med fleksibilitet, serviceinnstilling og kvalitet i fokus.

- At vi nå satser stort på å oppgradere oss er bra for selskapet, og et godt signal til de ansatte og til markedet, sier Solbrække.

Han roser de ansatte, som har stått på natt og dag etter at oppgraderingen av butikken i Sagveien 8 startet i januar i år.

- Det hadde ikke nyttet uten denne gløden hos de ansatte, og med god hjelp av lokale håndverkere og idrettslaget, som har stilt opp i dugnadsjobb på helger og kvelder, så ble det en fantastisk laginnsats!, sier Solbrække.

Rakkestad Sogneselskap er totalleverandør av sveisemaskiner og tilsatsmateriell, og er store på Fronius og Migatronic. og et rikholdig utvalg av reservedeler og forbruksmatereill til disse maskinene. De lagerfører og leverer arbeidstøy og spesialbekledning til en rekke større bedrifter.

- Vi har har tre selgere, som daglig er på farta Østfold rundt i byene og tettstedene. I tillegg har  vi egne fraktruter, som leverer der det måtte være, sier Magne Solbrække.

I datterselskapet Olje- og gassenteret AS er det også travle dager for de ansatte, som farter rundt i Østfold, Akershus og Oslo i tankbiler med smøreprodukter, fyringsolje, parafin, diesel og propan.

- Vi frakter rundt 15 millioner liter fordelt på de ulike produktene, sier Magne Solbrække.

Olje og Gassenteret As teller i dag seks ansatte og har fem tankbiler som leverer bulkprodukter. Rakkestad Sogneselskaps datterselskap HR Maskin AS har fem ansatte og er en ledende aktør innen kjerneboringsutstyr for metall og rørbearbeidende maskiner.

Fikk du med deg denne?

SKI: Fra hovedkvarteret i Ski styrer Follo Fjernvarme AS sine anlegg i Lofoten, Flå, Kristiansand, Moss, Oslo og Bergen.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24