Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

Sertifiserte konsulenter hos Visma Personnel rekrutterer fra et bredt og spesialisert nettverk.

Visma Personnel har i løpet av bare fire år vokst til å bli en ledende aktør innenfor vikartjenester i Østfold. Spesielt innenfor regnskap og økonomi, der de har en markedsandel på mellom 30 og 35 prosent. Det er et resultat teamleder Camilla Bakker Bekkevold er stolt av, men som ikke har kommet av seg selv.

God oversikt

- Vi har opparbeidet en omfattende kandidatbase der alle kandidater har gjennomgått vårt kvalitetssikringsprogram. Vi har dessuten god oversikt over hvilken kompetanse som er mest etterspurt i markedet og finner derfor ofte det vi leter etter i basen. Gjør vi likevel ikke det, vil vi i samråd med kunden annonsere etter rett person. Med vår erfaring, våre testverktøy og kunnskap om markedet lykkes vi nesten uten unntak, sier Bekkevold.

Sikrer kvalitet

Det er mange rekrutterere og vikarbyråer i markedet. Enkelte reklamerer med at de leverer alt, enten det dreier seg om håndverkere, ufaglært arbeidskraft eller en høyskoleutdannet IT-sjef. Visma Personnel har valgt å gjøre det på en annen måte, ikke minst av hensyn til kunden.

- Vi har spesialisert oss på regnskap, økonomi, administrasjon og IT. Innenfor disse områdene har vi etablert et svært godt nettverk av både oppdragsgivere og kandidater til nye stillinger. Når kunden har gitt oss sin kravspesifikasjon vet vi ofte om vi har en aktuell kandidat ganske raskt. Få kjenner dette markedet bedre enn våre folk. Dette sikrer både kvalitet for kunden og effektivitet for alle parter.

Tilpasser seg kunden

Enkelte arbeidsgivere ønsker å ta en del av rekrutteringsarbeidet på egen hånd. Det er helt i orden for Vismas bemanningsrådgivere, som gjerne rykker inn når som helst i rekrutteringsprosessen.

- Det har blitt vanligere med rene konsulentoppdrag i forbindelse med rekruttering. Det kan hende arbeidsgiveren selv ønsker å søke etter kandidatene, men at vi er med på å kvalitetssikre prosessen, ved for eksempel å lede intervjurundene,  bistå med tester eller være rådgivere. Visma Personnel er opptatt av å gjøre kompetansebaserte rekrutteringer og tar derfor i bruk fag, evne og personlighetstester der oppdragsgiver ønsker utfyllende informasjon om jobbsøkerne. Vi er fleksible og tilpasser oss etter behov og kan egentlig komme inn når som helst i en rekrutteringssituasjon, sier bemanningsrådgiver Walther Spro.

Rettferdig behandling

En rekke bedrifter har registrert at rekruttering på egen hånd kan være en risikofylt handling, spesielt til faste stillinger. Selv om man bestemmer seg for hvordan prosessen skal kjøres, er det lett å gå i typiske fallgruver.

- Arbeidsgiver kan lett få følelsen av at «kjemien stemmer» og at «her har vi truffet» når man sitter i et intervju. Da er det viktig å fokusere på den faglige delen og ikke bare personlighet. Det er også viktig at alle kandidater får de samme spørsmålene og blir vurdert på likt grunnlag. Ellers blir det umulig å sammenligne dem og komme frem til en korrekt beslutning som vil holde i fremtiden, sier Camilla Bakker Bekkevold.

Les Østfold og Follo

Fikk du med deg denne?

FREDRIKSTAD: På flere store byggeplasser i Sarpsborg vaier igjen reklameseilene til Backe Østfold.

Siste fra Romerike

Randstad har til enhver tid mer enn 1000 ansatte i arbeid i Norge. Fra 18. til 21. oktober kan du treffe noen av dem på stand D05-16 på Bygg Reis Deg.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKSJON
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALG
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678
Otto Chr. Trapness, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES BLADENE
issuu.com/b2b24