Østfold og Follo

Næringsliv i Østfold og Follo: Hvor kommer bladet ut? | Les bladet digitalt

Østfold og Follo:

contentmap_plugin
Entreprenørselskapet Ø.M. Fjeld kjøpte nylig 60 prosent av aksjene i Asker Entreprenør med avdeling i Moss.– Dette gir oss en økonomisk muskel og et bredere fagmiljø som gjør oss i stand til å levere enda bedre prosjekter, sier administrerende direktør i Asker Entreprenør AS Arild Finstad.

De to selskapene er på mange måter like, både fagmessig og når det gjelder verdier. Begge har alltid satt ærlighet og redelighet høyest, samtidig som de ledes og driftes av jordnære personer med stor integritet.

Nye muligheter

- Med Ø.M. Fjeld på eiersiden blir vi en del av landets mest attraktive nettverk av virksomheter innen bygg og anlegg. Ledelsen i Ø.M. Fjeld har signalisert at de vil være en langsiktig og offensiv samarbeidspartner. Dette åpner for en lang rekke nye muligheter, og vil gi oss tilgang til ressurser og kompetanse som vi ikke har i dag, sier Finstad. Entreprenørselskapet på Kongsvinger har dessuten et godt system for integrering av nye lærlinger og nyutdannede ingeniører, noe Asker Entreprenør også fokuserer på. 

Lokal forankring

Asker Entreprenør har hovedkontor i Asker og har avdelinger på Nedre Romerike og i Moss. Da Ø M Fjeld ønsket å styrke aktivitetene syd for Oslo var det naturlig å innlede et samarbeid med Asker-selskapet.

- Vi har allerede merket effekten av oppkjøpet, men har forventninger til at resultatet blir enda bedre. I tillegg til at ØM Fjeld styrker oss økonomisk og fagmessig har de et eiendomsutviklerselskap som vi kan få effekt av. Vår avdeling i Østfold skal fortsatt ha lokal tilhørighet og være til stede og konkurrere om nye prosjekter i Østfold og Follo, sier regionleder Bjørn Sikkeland.

Øker omsetningen

I Follo/Østfold er det i dag stor byggeaktivitet, spesielt fra Moss til Kolbotn, og Asker Entreprenør i Østfold blir en viktig bidragsyter for ØM Fjeld. I 2016 omsatte de for 200 millioner kroner, men målet er en økning på 50 prosent innen utløpet av 2018. Totalt omsetter Asker Entreprenør AS for 900 millioner kroner, fordelt på 400 millioner på Nedre Romerike og 300 millioner i Asker, i tillegg til Østfold.

- Målsettingen er å nå én milliard kroner i omsetning om kort tid, men der ønsker vi å stabilisere oss. Det vil være den ideelle størrelse for våre avdelinger, sier Arild Finstad.

Søker fagaarbeidere

Asker Entreprenør i Østfold og Follo satser nå enda sterkere på en egen serviceavdeling som vil ta seg av mindre prosjekter og rene serviceoppdrag.

- Vi regner med aå være 6-8 ansatte i serviceavdelingen og er på jakt etter fagmedarbeidere innenfor både betong og tømrerfaget. Dessuten trenger vi ytterligere ett prosjektteam for gjennomføring av større prosjekter, bestående av prosjektleder, anleggsleder og baser. I dag er vi 17 ansatte, men vi vil med andre ord vokse betydelig den nærmeste tiden, sier Bjørn Sikkeland.

 Faktaramme:

 *   Ø.M. Fjeld er et familie- og medarbeidereid entreprenørselskap med hovedkontor på Kongsvinger.

  *   Selskapet ble etablert i 1948 og har ca. 350 ansatte. Entreprenørvirksomheten vil omsette for ca. 1,5 milliarder kroner i 2016. Dette omfatter også datterselskapene Wito og Evensen & Evensen.

  *   Ø.M. Fjeld utfører byggeprosjekter i Hedmark, Lillehammerregionen og på Romerike med hovedtyngden på Jessheim/Gardermoen. Kundene er private og offentlige utbyggere.

  *   Asker Entreprenør er en byggentreprenør med virksomhet på det sentrale Østlandet.

  *   Selskapet har hovedkontor i Asker og avdelingskontorer på Hagan i Nittedal og i Moss. Selskapet ble etablert i 1990, den gang under navnet Sandbækken Entreprenør AS, og skiftet navn til Asker Entreprenør AS i 1997.

  *   Asker Entreprenør oppfører et bredt spekter av byggeprosjekter for både private og offentlige utbyggere.

 

 

Fikk du med deg denne?

Erøy Regnskap på Ski tar deg med ut i det skybaserte regnskapet.

Siste fra Romerike

ÅRNES: Kanmer AS på Årnes kan tilby lager med løsningsorientert og kompetent bemanning, god sikkerhet og innendørs lasteramper for semitrailer.

Les mer

KONTAKT OSS

Viken Media AS
Tuneveien 2
1710 Sarpsborg

Tlf. 69 35 40 90

Org.nr.: 913 460 316

REDAKTØR
Per-Kr. Aasen, 916 20 304

GRAFISK / NETT
Heine Aasen, 926 49 329

SALGS- OG MARKEDSSJEF
Bjørn M. Akselsen, 957 80 678

SALG
Otto Chr. Trapness
, 481 83 484
Ole Fredrik Fossum, 917 26 335
Morten H. Jensen, 455 00 439
Thomas Tønnesen, 909 69 822

FØLG OSS
Østfold og Follo: facebook.com/NæringslivØstfold
Romerike: facebook.com/NaringslivRomerike


LES ALLE BLADER GRATIS PÅ NETT
issuu.com/b2b24